Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Syrop śliwkowy przygotowany według naszego przepisu świetnie sprawdzi się jako orzeźwienie w połączeniu z wodą, ale również jako środek do ogrzania się, po dodaniu do herbaty. Ten uniwersalny przysmak nie jest trudny do przygotowania, a efekty na pewno Cię zadowolą. Smacznego!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
30 min
Śliwki umyć, wypestkować, układać bardzo ciasno w słojach (z tej ilości 4-5 sztuk o pojemności 0,5l).
Krok 2
10 min
Zagotować wodę z cukrem, zszumować.
Krok 3
20 min
Gorącym syropem zalać ułożone w słoikach śliwki, zamknąć słoiki i pasteryzować 20-22 minuty.
Krok 1
z
3
Śliwki umyć, wypestkować, układać bardzo ciasno w słojach (z tej ilości 4-5 sztuk o pojemności 0,5l).
Krok 2
z
3
Zagotować wodę z cukrem, zszumować.
Krok 3
z
3
Gorącym syropem zalać ułożone w słoikach śliwki, zamknąć słoiki i pasteryzować 20-22 minuty.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0