Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śliwki w syropie

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 kg
Śliwki
80 porcji
Cukier
2 szklanek
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
418.42 kcal
Tłuszcze
1.68 g
Węglowodany
105.31 g
Białko
4.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
30 min
Śliwki umyć, wypestkować, układać bardzo ciasno w słojach (z tej ilości 4-5 sztuk o pojemności 0,5l). Zagotować wodę z cukrem, zszumomwać. Gorącym syropem zalać ułożone w słoikach śliwki, zamknąć słoiki i pasteryzować 20-22 minuty.
Śliwki w syropie

Krok 1 z 1

Śliwki umyć, wypestkować, układać bardzo ciasno w słojach (z tej ilości 4-5 sztuk o pojemności 0,5l). Zagotować wodę z cukrem, zszumomwać. Gorącym syropem zalać ułożone w słoikach śliwki, zamknąć słoiki i pasteryzować 20-22 minuty.

Syrop śliwkowy przygotowany według naszego przepisu świetnie sprawdzi się jako orzeźwienie w połączeniu z wodą, ale również jako środek do ogrzania się, po dodaniu do herbaty. Ten uniwersalny przysmak nie jest trudny do przygotowania, a efekty na pewno Cię zadowolą. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika