Śliwki w syropie
60min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.2 g
Węglowodany
105.31 g
Tłuszcze
1.68 g
Wartość energetyczna
418.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
30 min
Śliwki umyć, wypestkować, układać bardzo ciasno w słojach (z tej ilości 4-5 sztuk o pojemności 0,5l). Zagotować wodę z cukrem, zszumomwać. Gorącym syropem zalać ułożone w słoikach śliwki, zamknąć słoiki i pasteryzować 20-22 minuty.
Syrop śliwkowy przygotowany według naszego przepisu świetnie sprawdzi się jako orzeźwienie w połączeniu z wodą, ale również jako środek do ogrzania się, po dodaniu do herbaty. Ten uniwersalny przysmak nie jest trudny do przygotowania, a efekty na pewno Cię zadowolą. Smacznego!
Komentarze 0