Sernik z rosą
140min
Łatwy
2 łyżeczek
2 opakowań
2 szklanek
Mąka
0.5 kostka
Masło
2
Żółtko
2 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
0.5 szklanka
Cukier puder
1 kg
Twaróg
1 szklanka
Cukier
4 łyżek
Cukier
2
Jajko
2
Żółtko
0.5 szklanka
Olej
2.5 szklanek
Mleko
.
Wartości odżywcze
Białko
9.3 g
Węglowodany
31.48 g
Tłuszcze
14.8 g
Wartość energetyczna
289.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
140 min
Krok 1
10 min
Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
Krok 2
30 min
Schłodź przez 30 minut w lodówce.
Krok 3
5 min
Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 4
5 min
Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
Krok 5
10 min
Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
Krok 6
70 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
Krok 7
10 min
Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Za aromat nadzienia odpowiada Budyń o smaku waniliowym WINIARY. Z kolei puszyste ciasto powstało z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY.
Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)
Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)
Komentarze 0