
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sernik z rosą
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
30 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
10 minKrok 6
70 minKrok 7
10 minKrok 1 z 7
Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
Krok 2 z 7
Schłodź przez 30 minut w lodówce.
Krok 3 z 7
Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 4 z 7
Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
Krok 5 z 7
Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
Krok 6 z 7
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
Krok 7 z 7
Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0