Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z rosą

0
140 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 szklanek
Mąka
0.5 kostka
Masło
2 
Żółtko
2 łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
0.5 szklanka
Cukier puder
1 kg
Twaróg
1 szklanka
Cukier
4 łyżek
Cukier
2 
Jajko
2 
Żółtko
0.5 szklanka
Olej
2.5 szklanek
Mleko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.04 g
Wartość energetyczna
289.49 kcal
Węglowodany
27.24 g
Białko
9.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
10 min
Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
Krok 2
30 min
Schłodź przez 30 minut w lodówce.
Krok 3
5 min
Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 4
5 min
Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
Krok 5
10 min
Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
Krok 6
70 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
Krok 7
10 min
Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Sernik z rosą

Krok 1 z 7

Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.

Sernik z rosą

Krok 2 z 7

Schłodź przez 30 minut w lodówce.

Sernik z rosą

Krok 3 z 7

Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.

Sernik z rosą

Krok 4 z 7

Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.

Sernik z rosą

Krok 5 z 7

Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.

Sernik z rosą

Krok 6 z 7

Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.

Sernik z rosą

Krok 7 z 7

Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.

Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Za aromat nadzienia odpowiada Budyń o smaku waniliowym WINIARY. Z kolei puszyste ciasto powstało z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY.



Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika