Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik z rosą

Sernik z rosą

(0)
2 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
2  szklanek
Mąka
0.5  kostka
Masło
2 
Żółtko
2  łyżek
Kwaśna Śmietana 18%
0.5  szklanka
Cukier puder
1  kg
Twaróg
1  szklanka
Cukier
4  łyżek
Cukier
2 
Jajko
2 
Żółtko
0.5  szklanka
Olej
2.5  szklanek
Mleko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.3 g
Węglowodany
31.48 g
Tłuszcze
14.8 g
Wartość energetyczna
289.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Za aromat nadzienia odpowiada Budyń o smaku waniliowym WINIARY. Z kolei puszyste ciasto powstało z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY.



Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)

Przygotowanie

140 min
  • Krok 1

    10 min
    Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
  • Krok 2

    30 min
    Schłodź przez 30 minut w lodówce.
  • Krok 3

    5 min
    Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
  • Krok 4

    5 min
    Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
  • Krok 5

    10 min
    Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
  • Krok 6

    70 min
    Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
  • Krok 7

    10 min
    Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Sernik z rosą

Krok 1 z 7

Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.

Sernik z rosą

Krok 2 z 7

Schłodź przez 30 minut w lodówce.

Sernik z rosą

Krok 3 z 7

Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.

Sernik z rosą

Krok 4 z 7

Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.

Sernik z rosą

Krok 5 z 7

Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.

Sernik z rosą

Krok 6 z 7

Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.

Sernik z rosą

Krok 7 z 7

Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Karnawał
  • Śmietana
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik z kruszonką

    Sernik z kruszonką

    2 godz 12 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Szarlotka pod różową pierzynką

    Szarlotka pod różową pierzynką

    2 godz Łatwy
  • Szarlotka z kruszonką

    Szarlotka z kruszonką

    1 godz 21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu