Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik z rosą to idealny pomysł na słodką przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi albo przyjęcie urodzinowe. Jest łatwy do zrobienia, więc Twoje pociechy z chęcią Ci pomogą w przygotowaniu ciasta! Za aromat nadzienia odpowiada Budyń o smaku waniliowym WINIARY. Z kolei puszyste ciasto powstało z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY.
Sernik równie pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole pośród kurczaczków, ozdobnych jajek oraz bukszpanu ;)
Przygotowanie
140 min
Krok 1
10 min
Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
Krok 2
30 min
Schłodź przez 30 minut w lodówce.
Krok 3
5 min
Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 4
5 min
Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
Krok 5
10 min
Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
Krok 6
70 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
Krok 7
10 min
Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Krok 1
z
7
Składniki ciasta (proszek do pieczenia, mąkę, masło, 2 żółtka, śmietanę i cukier puder) połącz, zagnieć.
Krok 2
z
7
Schłodź przez 30 minut w lodówce.
Krok 3
z
7
Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 4
z
7
Ciasto rozwałkuj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blachy.
Krok 5
z
7
Składniki masy serowej (2 opak. budyniu, 1 kg białego sera, 1 szkl. cukru, 2 jaja, 2 żółtka, olej i mleko) połącz, dokładnie zmiksuj, wylej na ciasto.
Krok 6
z
7
Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, piecz 1 godzinę i 10 minut.
Krok 7
z
7
Pozostałe białka ubij na pianę, dodaj 4 łyżki cukru i ubijaj tak długo, aż cukier się rozpuści. Rozłóż na cieście 10 minut przed końcem pieczenia. Sernik najlepszy będzie na drugi dzień.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0