
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sernik z Princessą Zebrą
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
2 minKrok 6
10 minKrok 7
5 minKrok 8
5 minKrok 9
60 minKrok 10
240 minKrok 11
10 minKrok 12
8 minKrok 1 z 12
Pokrusz albo zmiel w blenderze 6 wafelków. Dodaj miękkie masło i wymieszaj. Masę rozprowadź równomiernie na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw na 20 minut do lodówki.
Krok 2 z 12
Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C i piecz schłodzony spód przez 10 minut.
Krok 3 z 12
Ser szybko ubij z cukrem. Zmniejsz obroty miksera na niskie i cały czas mieszając dodaj jajka, następnie żółtka, sok z cytryny i wanilię.
Krok 4 z 12
Ubijaj wszystko na jednolitą masę.
Krok 5 z 12
Na koniec dodaj 2 wafelki pokrojone w kostkę i delikatnie wymieszaj łyżką.
Krok 6 z 12
Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni i przygotuj naczynie żaroodporne w średnicy większej niż średnica tortownicy.
Krok 7 z 12
Zabezpiecz folią aluminiową spód tortownicy dokładnie zawijając ją od zewnątrz do 3 wysokości, aby podczas pieczenia woda nie dostała się do środka.
Krok 8 z 12
Masę przełóż na podpieczony spód, a następnie wstaw tortownicę do przygotowanego naczynia żaroodpornego i zalej gorącą wodą do 1 wysokości.
Krok 9 z 12
Wstaw całość do piekarnika i piecz przez 60 minut. Jeśli woda się wygotuje, uzupełnij ją.
Krok 10 z 12
Po wyjęciu z piekarnika sernik wystudź i umieść w lodówce na co najmniej 4 godziny, a najlepiej całą noc.
Krok 11 z 12
Ubij na sztywno dobrze schłodzoną śmietanę w misce (najlepiej również schłodzonej metalowej).
Krok 12 z 12
Sernik podawaj z bitą śmietaną i pokruszonymi na wierzchu 2 pozostałymi wafelkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0