
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sernik z mandarynkami i kokosem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
3 minKrok 6
2 minKrok 7
2 minKrok 8
5 minKrok 9
3 minKrok 10
0 minKrok 1 z 10
Masło należy utrzeć z cukrami. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtko.
Krok 2 z 10
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zmiksować.
Krok 3 z 10
Ser należy zmielić, dodać do niego jajka utarte z cukrem.
Krok 4 z 10
Wsypać proszek budyniowy i dokładnie zmiksować.
Krok 5 z 10
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.
Krok 6 z 10
Na to położyć mandarynki.
Krok 7 z 10
Na owoce wylać masę serową.
Krok 8 z 10
POSYPKA: Cukier (150 g) i masło utrzeć do białości. Dodać kokos i zmiksować.
Krok 9 z 10
Na wierch ciasta wysypać posypkę kokosową.
Krok 10 z 10
Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1