Sernik z mandarynkami i kokosem
85min
Łatwy
2 łyżeczek
2 płaskich łyżek
1 opakowanie
3 płaskich łyżek
100 g
Cukier puder
300 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
130 g
Masło
1
Żółtko
3
Jajko
150 g
Cukier puder
150 g
Masło
200 g
Wiórki kokosowe
4 puszek
Mandarynki
150 kg
Cukier puder
4
Jajko
1 kg
Twaróg półtłusty
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
85 min
Krok 1
5 min
Masło należy utrzeć z cukrami. Następnie stopniowo dodawać jajka i żółtko.
Krok 2
5 min
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i zmiksować.
Krok 3
5 min
Ser należy zmielić, dodać do niego jajka utarte z cukrem.
Krok 4
5 min
Wsypać proszek budyniowy i dokładnie zmiksować.
Krok 5
3 min
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć ciasto.
Krok 6
2 min
Na to położyć mandarynki.
Krok 7
2 min
Na owoce wylać masę serową.
Krok 8
5 min
POSYPKA:Cukier i masło utrzeć do białości. Dodać kokos i zmiksować.
Krok 9
3 min
Na wierch ciasta wysypać posypkę kokosową.
Krok 10
0 min
Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni.
Sernik, mandarynki i kokos – połączenie nietypowe, a co za tym idzie – zaskakująco pyszne! Cukier waniliowy WINIARY sprawi, że ciasto zyska wspaniałego aromatu wanilii, który wkomponowany w kokos i cytrusy stworzy niezapomnianą kompozycję. Smacznego!
Komentarze 0