
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Sernik kawowy
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
15 minKrok 3
60 min
Krok 1 z 3
Przy pomocy blendera lub malaksera zmiel herbatniki na drobny proszek. Pod koniec miksowania dodaj masło podzielone na mniejsze kawałki. Kiedy składniki się połączą, przesyp zmielone herbatniki do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Dłonią lub płaską szklanką dokładnie rozprowadź proszek po całej powierzchni foremki, a następnie mocno dociśnij do dna, aby utworzyć spód ciasta. W czasie przygotowywania masy serowej wstaw foremkę do lodówki.

Krok 2 z 3
W misce utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj ser, jogurt, kawę oraz szczyptę soli i dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj budyń lub mąkę ziemniaczaną i wymieszaj.

Krok 3 z 3
Masę serową przelej do foremki i piecz w temp 160 st. C przez ok. 1 h. Kiedy środek sernika będzie już tylko lekko ścięty, ciasto jest gotowe. Po wyjęciu z piekarnika wystudź sernik przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1