Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik na zimno

0
200 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Twaróg sernikowy
500 g
Twaróg półtłusty
200 ml
Woda
4 płaskich łyżek
Cukier
1 trochę
Skórka z cytryny
1 łyżka
Cukier wanilinowy WINIARY
1 paczka
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
400 ml
Mleko
1 paczka
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1 paczka
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1 paczka
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
0.33 szklanka
Jagody
2 
Pomarańcze
1 trochę
Skórka z pomarańczy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.77 g
Tłuszcze
11.07 g
Wartość energetyczna
195.68 kcal
Węglowodany
11.88 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

200 min
Krok 1
180 min
Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.
Krok 2
5 min
Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 3
10 min
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.
Krok 4
5 min
Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.
Sernik na zimno

Krok 1 z 4

Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.

Sernik na zimno

Krok 2 z 4

Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.

Sernik na zimno

Krok 3 z 4

2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.

Sernik na zimno

Krok 4 z 4

Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.

Sernik na zimno prezentuje się bardzo kolorowo. Jak wiadomo, jemy również oczami a takie wiosenne wydanie sernika przykuwa uwagę nie tylko dzieci ale również dorosłych. Doskonały na święta jak i bez okazji. Gorąco polecam i zachęcam do wypróbowania mojego przepisu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika