
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Sernik na zimno bez pieczenia

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
180 minKrok 2
5 minKrok 3
10 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.
Krok 2 z 4
Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 3 z 4
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.
Krok 4 z 4
Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0