Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik na zimno prezentuje się bardzo kolorowo. Jak wiadomo, jemy również oczami a takie wiosenne wydanie sernika przykuwa uwagę nie tylko dzieci ale również dorosłych. Doskonały na święta jak i bez okazji. Gorąco polecam i zachęcam do wypróbowania mojego przepisu.
Przygotowanie
200 min
Krok 1
180 min
Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.
Krok 2
5 min
Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 3
10 min
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.
Krok 4
5 min
Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.
Krok 1
z
4
Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.
Krok 2
z
4
Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.
Krok 3
z
4
2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.
Krok 4
z
4
Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0