Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik na zimno bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Sernik na zimno bez pieczenia

(0)
3 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Twaróg sernikowy
500  g
Twaróg półtłusty
2  opakowań
galaretka truskawkowa Winiary
200  ml
Woda
4  płaskich łyżek
Cukier
trochę
Skórka z cytryny
1  łyżka
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
400  ml
Mleko
1  opakowanie
Galaretka Winiary o smaku agrestowym
1  opakowanie
Galaretka o smaku cytrynowym WINIARY
1  opakowanie
Galaretka wiśniowy smak WINIARY
0.33  szklanka
Jagody
2 
Pomarańcze
trochę
Skórka z pomarańczy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.9 g
Wartość energetyczna
195.7 kcal
Tłuszcze
11.1 g
Białko
8.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik na zimno prezentuje się bardzo kolorowo. Jak wiadomo, jemy również oczami a takie wiosenne wydanie sernika przykuwa uwagę nie tylko dzieci ale również dorosłych. Doskonały na święta jak i bez okazji. Gorąco polecam i zachęcam do wypróbowania mojego przepisu.

Przygotowanie

200 min
  • Krok 1

    180 min
    Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.
  • Krok 2

    5 min
    Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.
  • Krok 3

    10 min
    2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.
  • Krok 4

    5 min
    Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.
Sernik na zimno bez pieczenia

Krok 1 z 4

Przed przygotowywaniem sernika na zimno, odpowiednio wcześniej robimy galaretki: agrestową, cytrynową i wiśniową, według przepisu z opakowania. Kiedy zastygną, kroimy je na różnej wielkości kawałki.

Sernik na zimno bez pieczenia

Krok 2 z 4

Budyń przygotowujemy z 400ml mleka. Pozostawiamy do przestygnięcia.

Sernik na zimno bez pieczenia

Krok 3 z 4

2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 200 ml zagotowanej wody. Pozostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie twaróg miksujemy w blenderze. Dodajemy do niego serek twarogowy z wiaderka, cukier waniliowy, cukier oraz skórki starte z cytryny oraz pomarańczy. Miksujemy.<br/>Kiedy galaretka zacznie tężeć dodajemy ją do masy i miksujemy.

Sernik na zimno bez pieczenia

Krok 4 z 4

Do zmiksowanej masy wrzucamy jagody, filety z pomarańczy oraz przygotowane wcześniej i pokrojone na różnej wielkości kawałki kolorowe galaretki. Łyżeczką porcjujemy budyń i również dodajemy do masy. Wszystko mieszamy delikatnie dużą łyżką i przelewamy do keksówek (mi wyszły 3 małe keksówki). Pozostawiamy do stężenia, najlepiej w lodówce lub chłodnym pomieszczeniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Sernik z mlekiem skondensowanym

    Sernik z mlekiem skondensowanym

    1 godz 48 min Łatwy
  • Sernik pistacjowy

    Sernik pistacjowy

    4 godz 35 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu