Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nieziemskie smak pysznego ciasta na zimno na herbatnikowym spodzie z twarogiem i jagodami. Bardzo prosty przepis idealny na letnie spotkania w gronie znajomych lub rodziny. Apetyczny sernik na zimno z jagodami, sprawi, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie! Smacznego :)
Przygotowanie
260 min
Krok 1
5 min
Herbatniki kruszę i łączę z masłem. Wykładam nimi dno tortownicy.
Krok 2
5 min
Twaróg i cukier miksuję blenderem. Dodaję śmietanę i mieszam.
Krok 3
5 min
Żelatynę rozpuszczam w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje podgrzewam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam. Gotową masę wylewam na herbatniki.
Krok 4
5 min
Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, dodaję jagody i miksuję na jednolitą masę. Następnie wylewam na serową masę.
Krok 5
1 min
Widelcem delikatnie mieszam, aby powstał marmurkowy wzór. Odstawiam do stężenia na 3-4 godziny. Wyciagam z tortownicy.
Krok 6
1 min
Dowolnie dekoruję.
Krok 1
z
6
Herbatniki kruszę i łączę z masłem. Wykładam nimi dno tortownicy.
Krok 2
z
6
Twaróg i cukier miksuję blenderem. Dodaję śmietanę i mieszam.
Krok 3
z
6
Żelatynę rozpuszczam w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje podgrzewam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam. Gotową masę wylewam na herbatniki.
Krok 4
z
6
Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, dodaję jagody i miksuję na jednolitą masę. Następnie wylewam na serową masę.
Krok 5
z
6
Widelcem delikatnie mieszam, aby powstał marmurkowy wzór. Odstawiam do stężenia na 3-4 godziny. Wyciagam z tortownicy.
Krok 6
z
6
Dowolnie dekoruję.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0