Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

(0)
4 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest paulinapj

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

14 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  płaskich łyżeczek
Żelatyna
1  opakowanie
WINIARY Galaretka o smaku jagodowym
0.5  kg
Twaróg półtłusty
300  ml
Kwaśna śmietana
2  opakowań
Herbatniki
2  łyżek
Masło
1  szklanka
Jagody
0.5  szklanka
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.2 g
Węglowodany
15.26 g
Tłuszcze
4.28 g
Wartość energetyczna
114.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nieziemskie smak pysznego ciasta na zimno na herbatnikowym spodzie z twarogiem i jagodami. Bardzo prosty przepis idealny na letnie spotkania w gronie znajomych lub rodziny. Apetyczny sernik na zimno z jagodami, sprawi, że nikt nie przejdzie obok niego obojętnie! Smacznego :)

Przygotowanie

260 min
  • Krok 1

    5 min
    Herbatniki kruszę i łączę z masłem. Wykładam nimi dno tortownicy.
  • Krok 2

    5 min
    Twaróg i cukier miksuję blenderem. Dodaję śmietanę i mieszam.
  • Krok 3

    5 min
    Żelatynę rozpuszczam w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje podgrzewam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam. Gotową masę wylewam na herbatniki.
  • Krok 4

    5 min
    Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, dodaję jagody i miksuję na jednolitą masę. Następnie wylewam na serową masę.
  • Krok 5

    1 min
    Widelcem delikatnie mieszam, aby powstał marmurkowy wzór. Odstawiam do stężenia na 3-4 godziny. Wyciagam z tortownicy.
  • Krok 6

    1 min
    Dowolnie dekoruję.
Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Krok 1 z 6

Herbatniki kruszę i łączę z masłem. Wykładam nimi dno tortownicy.

Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Krok 2 z 6

Twaróg i cukier miksuję blenderem. Dodaję śmietanę i mieszam.

Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Krok 3 z 6

Żelatynę rozpuszczam w 4 łyżkach wody, gdy napęcznieje podgrzewam i dodaję do masy serowej. Całość mieszam. Gotową masę wylewam na herbatniki.

Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Krok 4 z 6

Galaretkę rozpuszczam w 3/4 szklanki gorącej wody, dodaję jagody i miksuję na jednolitą masę. Następnie wylewam na serową masę.

Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Krok 5 z 6

Widelcem delikatnie mieszam, aby powstał marmurkowy wzór. Odstawiam do stężenia na 3-4 godziny. Wyciagam z tortownicy.

Sernik na zimno (bez pieczenia) z jagodami

Krok 6 z 6

Dowolnie dekoruję.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Śmietana

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto z jagodami bez pieczenia

    Ciasto z jagodami bez pieczenia

    50 min Łatwy
  • Kulki Rafaello

    Kulki Rafaello

    2 godz 45 min Łatwy
  • Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym

    Koszyczki wielkanocne z kremem budyniowym

    1 godz Łatwy
  • Ciasto rafaello na biszkopcie

    Ciasto rafaello na biszkopcie

    3 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu