Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Mąka pszenna tortowa
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
50  g
Masło
0.33  szklanka
Cukier Drobny
1 
Jajko
2  opakowań
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
0.5  l
Mleko
4  łyżek
Cukier
60  g
Masło
300  g
Ser biały
0.33  szklanka
Cukier
1 
Jajko
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
3  łyżek
Cukier
1  łyżka
Masło
0.75  szklanka
Śmietanka 30%
1  łyżka
Orzechy laskowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.59 g
Węglowodany
26.15 g
Tłuszcze
12.71 g
Wartość energetyczna
256.53 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze!
Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.


Zobacz ten przepis też na moim blogu

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    15 min
    <strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.
  • Krok 2

    10 min
    <strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.
  • Krok 3

    70 min
    <strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.
  • Krok 4

    10 min
    <strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.
Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

Krok 1 z 4

Składniki: Proszek do pieczenia, Masło, Cukier Drobny, Jajko, Mąka pszenna tortowa

<strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

Krok 2 z 4

Składniki: Mleko, Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, Cukier

<strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

Krok 3 z 4

Składniki: Budyń o smaku czekoladowym WINIARY, Jajko, Ser biały, Cukier, Masło

<strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.

Sernik karmelowy z budyniem czekoladowym

Krok 4 z 4

Składniki: Orzechy laskowe, Masło, Śmietanka 30%, Cukier

<strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    Tarta żurkowa z przepiórczymi jajkami i boczkiem ( jajka w masie żurkowej)

    1 godz Łatwy
  • Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis

    Kremowa rozkosz - tarta mascarpone z physalis

    1 godz 30 min Łatwy
  • Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

    Ciasto czekoladowa fantazja z brzoskwiniową pianką blogerki Mała Cukierenka

    1 godz 55 min Łatwy
  • Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami leśnymi, kaszą jęczmienną i mięsem indyczym w Sosie grzybowym WINIARY

    Gołąbki z kapusty pekińskiej z grzybami leśnymi, kaszą jęczmienną i mięsem indyczym w Sosie grzybowym WINIARY

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu