Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze! Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.
<strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.
Krok 2
10 min
<strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.
Krok 3
70 min
<strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.
Krok 4
10 min
<strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.
<strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.
Krok 2
z
4
Składniki:
Mleko, Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, Cukier
<strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.
Krok 3
z
4
Składniki:
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY, Jajko, Ser biały, Cukier, Masło
<strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.
<strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0