Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik karmelowy
Dodaj do CookBook

Sernik karmelowy

(0)
1 godz 45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Mąka pszenna tortowa
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
50  g
Masło
0.33  szklanka
Cukier Drobny
1 
Jajko
2  opakowań
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
0.5  l
Mleko
4  łyżek
Cukier
60  g
Masło
300  g
Ser biały
0.33  szklanka
Cukier
1 
Jajko
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
3  łyżek
Cukier
1  łyżka
Masło
0.75  szklanka
Śmietanka 30%
1  łyżka
Orzechy laskowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.2 g
Wartość energetyczna
256.5 kcal
Tłuszcze
12.7 g
Białko
5.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie delikatnego ciasta z fantastycznym czekoladowym kremem budyniowym i delikatną masą serową tworzy fantastyczną całość, której nikt się nie oprze!
Karmelowa polewa z orzechami wieńczy całość i sprawia, że każdy z przyjemnością sięga po dokładkę.


Zobacz ten przepis też na moim blogu

Przygotowanie

105 min
  • Krok 1

    15 min
    <strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.
  • Krok 2

    10 min
    <strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.
  • Krok 3

    70 min
    <strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.
  • Krok 4

    10 min
    <strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.
Sernik karmelowy

Krok 1 z 4

Składniki: Proszek do pieczenia, Masło (temperatura pokojowa), Cukier, Jajko, Mąka pszenna

<strong>CIASTO: </strong><br/> Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem, jajkami i masłem na gładkie ciasto. <br/><br/> Wykładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy.

Sernik karmelowy

Krok 2 z 4

Składniki: Mleko, Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, Cukier

<strong>MASA BUDYNIOWA: </strong> <br/>W rondelku gotujemy 3/4 mleka z cukrem, w pozostałym rozrabiamy 2 budynie. <br/><br/> Budynie wlewamy do gorącego mleka i energicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. <br/><br/> Gorące wylewamy na ciasto.

Sernik karmelowy

Krok 3 z 4

Składniki: Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY, Jajko, Twaróg mielony gęsty lub twarożek kanapkowy, Cukier, Masło (temperatura pokojowa)

<strong>MASA SEROWA: </strong> <br/> Białka ubijamy z odrobiną soli. <br/><br/> Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. <br/><br/> Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. <br/><br/> Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. <br/><br/> Pieczemy około 40-45 minut w 160C. <br/><br/>Studzimy.

Sernik karmelowy

Krok 4 z 4

Składniki: Ulubione orzechy, Masło (temperatura pokojowa), Śmietanka 30%, Cukier

<strong>POLEWA KARMELOWA: </strong> <br/> Na patelni roztapiamy cukier, dodajemy masło, energicznie mieszamy a następnie zalewamy śmietanką. <br/><br/> Gotujemy ok. 1 minutę, studzimy, zalewamy przygotowane ciasto i obficie posypujemy prażonymi orzechami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Ciasto
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Sernik z mlekiem skondensowanym

    Sernik z mlekiem skondensowanym

    1 godz 48 min Łatwy
  • Sernik pistacjowy

    Sernik pistacjowy

    4 godz 35 min Średni
  • Sernik japoński

    Sernik japoński

    1 godz 39 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu