Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik gotowany - bez pieczenia

Sernik gotowany - bez pieczenia

(0)
4 godz 45 min
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Mielony twaróg
200  g
Masło w temperaturze pokojowej
4 
Jajka
3  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
100  g
Drobny cukier do wypieków
200  ml
Mleko
1  opakowanie
Duże opakowanie herbatników
1  puszka
Kajmak
4  łyżek
Kakao
trochę
Migdały w płatkach do dekoracji
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.78 g
Węglowodany
42.15 g
Tłuszcze
37.03 g
Wartość energetyczna
551.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Uwielbiasz jeść serniki, ale ich nie robisz, bo zwykle opadają? Spokojnie - mamy przepis dla Ciebie, który na pewno się uda. Sernik gotowany z dwoma masami przekładanymi herbatnikami nie wymaga pieczenia. Masa kajmakowa i serowa - palce lizać! Płatki migdałów i herbatniki - również do schrupania. Sernik gotowany przed podaniem najlepiej schować na całą noc (a minimum na 4 godziny) do lodówki. Chłód pomoże masie stężeć. To ciasto, które będzie świątecznym hitem, na który wszyscy czekają, choć na podwieczorek w wolny dzień również doskonale się sprawdzi. Wypróbuj!

Przygotowanie

285 min
  • Krok 1

    10 min
    W dużym garnku z grubym dnem umieść pokrojone w nieduże kawałki masło, twaróg, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając.
  • Krok 2

    15 min
    Budynie rozpuść w większej misce w zimnym mleku. Gdy masa z masłem zacznie bulgotać, wlej do niej budynie, cały czas mieszaj i podgrzewaj do czasu, aż masa zgęstnieje. Kajmak zmiksuj z kakao.
  • Krok 3

    260 min
    Prostokątną foremkę wysmaruj masłem, ułóż warstwę herbatników, posmaruj połową kajmaku. Podziel masę serową na 3 części i wylewaj kolejne warstwy, przekładając herbatnikami. Ostatnią warstwę zakończ drugą częścią kajmaku i posyp migdałami. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
Sernik gotowany - bez pieczenia

Krok 1 z 3

W dużym garnku z grubym dnem umieść pokrojone w nieduże kawałki masło, twaróg, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając.

Sernik gotowany - bez pieczenia

Krok 2 z 3

Budynie rozpuść w większej misce w zimnym mleku. Gdy masa z masłem zacznie bulgotać, wlej do niej budynie, cały czas mieszaj i podgrzewaj do czasu, aż masa zgęstnieje. Kajmak zmiksuj z kakao.

Sernik gotowany - bez pieczenia

Krok 3 z 3

Prostokątną foremkę wysmaruj masłem, ułóż warstwę herbatników, posmaruj połową kajmaku. Podziel masę serową na 3 części i wylewaj kolejne warstwy, przekładając herbatnikami. Ostatnią warstwę zakończ drugą częścią kajmaku i posyp migdałami. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    Racuchy z kremem budyniowym i owocami

    30 min Łatwy
  • Sylwestrowy deser warstwowy

    Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą

    3 godz Łatwy
  • Blok czekoladowy z pistacjami i żurawiną

    Blok czekoladowy z pistacjami i żurawiną

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu