
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
_944_531.jpg)
Sernik gotowany - bez pieczenia

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
15 minKrok 3
260 min_744_419.jpg)
Krok 1 z 3
W dużym garnku z grubym dnem umieść pokrojone w nieduże kawałki masło, twaróg, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając.
_744_419.jpg)
Krok 2 z 3
Budynie rozpuść w większej misce w zimnym mleku. Gdy masa z masłem zacznie bulgotać, wlej do niej budynie, cały czas mieszaj i podgrzewaj do czasu, aż masa zgęstnieje. Kajmak zmiksuj z kakao.
_744_419.jpg)
Krok 3 z 3
Prostokątną foremkę wysmaruj masłem, ułóż warstwę herbatników, posmaruj połową kajmaku. Podziel masę serową na 3 części i wylewaj kolejne warstwy, przekładając herbatnikami. Ostatnią warstwę zakończ drugą częścią kajmaku i posyp migdałami. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0