Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik gotowany

0
4 godz 45 min
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Mielony twaróg
200  g
Masło w temperaturze pokojowej
4 
Jajka
3  opakowań
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
100  g
Drobny cukier do wypieków
200  ml
Mleko
1  opakowanie
Duże opakowanie herbatników
1  puszka
Kajmak
4  łyżek
Kakao
trochę
Migdały w płatkach do dekoracji

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.78 g
Węglowodany
42.15 g
Tłuszcze
37.03 g
Wartość energetyczna
551.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

285 min
Krok 1
10 min
W dużym garnku z grubym dnem umieść pokrojone w nieduże kawałki masło, twaróg, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając.
Krok 2
15 min
Budynie rozpuść w większej misce w zimnym mleku. Gdy masa z masłem zacznie bulgotać, wlej do niej budynie, cały czas mieszaj i podgrzewaj do czasu, aż masa zgęstnieje. Kajmak zmiksuj z kakao.
Krok 3
260 min
Prostokątną foremkę wysmaruj masłem, ułóż warstwę herbatników, posmaruj połową kajmaku. Podziel masę serową na 3 części i wylewaj kolejne warstwy, przekładając herbatnikami. Ostatnią warstwę zakończ drugą częścią kajmaku i posyp migdałami. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
Sernik gotowany

Krok 1 z 3

W dużym garnku z grubym dnem umieść pokrojone w nieduże kawałki masło, twaróg, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając.

Sernik gotowany

Krok 2 z 3

Budynie rozpuść w większej misce w zimnym mleku. Gdy masa z masłem zacznie bulgotać, wlej do niej budynie, cały czas mieszaj i podgrzewaj do czasu, aż masa zgęstnieje. Kajmak zmiksuj z kakao.

Sernik gotowany

Krok 3 z 3

Prostokątną foremkę wysmaruj masłem, ułóż warstwę herbatników, posmaruj połową kajmaku. Podziel masę serową na 3 części i wylewaj kolejne warstwy, przekładając herbatnikami. Ostatnią warstwę zakończ drugą częścią kajmaku i posyp migdałami. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Uwielbiasz jeść serniki, ale ich nie robisz, bo zwykle opadają? Spokojnie - mamy przepis dla Ciebie, który na pewno się uda. Sernik gotowany z dwoma masami przekładanymi herbatnikami nie wymaga pieczenia. Masa kajmakowa i serowa - palce lizać! Płatki migdałów i herbatniki - również do schrupania. Sernik gotowany przed podaniem najlepiej schować na całą noc (a minimum na 4 godziny) do lodówki. Chłód pomoże masie stężeć. To ciasto, które będzie świątecznym hitem, na który wszyscy czekają, choć na podwieczorek w wolny dzień również doskonale się sprawdzi. Wypróbuj!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika