Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik babci
Dodaj do CookBook

Sernik babci

(0)
1 godz 52 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym z cukrem WINIARY
1500  g
Twaróg
200  g
Masło
10 
Jajko
350  g
Cukier puder
trochę
Aromat cytrynowy
50  g
Rodzynki
50  g
Skórka z pomarańczy
3  opakowań
Herbatniki
1  paczka
Polewa czekoladowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.1 g
Wartość energetyczna
337.7 kcal
Tłuszcze
16.7 g
Białko
12.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik babci to kostka słodyczy, która bez wątpienia jest ikoną polskich ciast i deserów. Do sernika jak u babci dodajemy Budyń o smaku waniliowym WINIARY i oczywiście bakalie, a całość masy serowej wykładamy na posmarowaną masłem i wyłożoną herbatniczkami formę. Sernik babci najpełniej smakuje, gdy podamy go z czekoladową polewą lub z lukrem. Tradycyjny sernik gotowy. Nasze babcie byłyby z nas dumne!

Przygotowanie

112 min
  • Krok 1

    8 min
    Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodawaj kolejno po jednym żółtku.
  • Krok 2

    4 min
    Kiedy masa będzie puszysta, zacznij dodawać do niej stopniowo ser.
  • Krok 3

    2 min
    Do utartej masy dodaj Budyń (proszek) i bakalie.
  • Krok 4

    2 min
    Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką.
  • Krok 5

    3 min
    Blaszkę do pieczenia (25x36 cm) posmaruj masłem i wyłóż herbatnikami.
  • Krok 6

    2 min
    Masę serową wyłóż na herbatniki.
  • Krok 7

    60 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C, piecz ciasto ok. 60 minut.
  • Krok 8

    30 min
    Po wyłączeniu piekarnika ciasto pozostaw jeszcze na 30 minut.
  • Krok 9

    1 min
    Sernik podawaj udekorowany skórką pomarańczową, polewą czekoladową lub lukrem cytrynowym.
Sernik babci

Krok 1 z 9

Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodawaj kolejno po jednym żółtku.

Sernik babci

Krok 2 z 9

Kiedy masa będzie puszysta, zacznij dodawać do niej stopniowo ser.

Sernik babci

Krok 3 z 9

Do utartej masy dodaj Budyń (proszek) i bakalie.

Sernik babci

Krok 4 z 9

Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj łyżką.

Sernik babci

Krok 5 z 9

Blaszkę do pieczenia (25x36 cm) posmaruj masłem i wyłóż herbatnikami.

Sernik babci

Krok 6 z 9

Masę serową wyłóż na herbatniki.

Sernik babci

Krok 7 z 9

Rozgrzej piekarnik do 180°C, piecz ciasto ok. 60 minut.

Sernik babci

Krok 8 z 9

Po wyłączeniu piekarnika ciasto pozostaw jeszcze na 30 minut.

Sernik babci

Krok 9 z 9

Sernik podawaj udekorowany skórką pomarańczową, polewą czekoladową lub lukrem cytrynowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Jajka
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    Sernik cynamonowy z pomarańczami w galaretce

    6 godz 10 min Łatwy
  • Sernik bez sera

    Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    Biały sernik na zimno z galaretką i kwiatami storczyka - bez pieczenia

    3 godz 16 min Łatwy
  • Sernik z mlekiem skondensowanym

    Sernik z mlekiem skondensowanym

    1 godz 48 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu