Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli lubisz smak selera naciowego, to wypróbuj koniecznie przepis na selery naciowe duszone z pomidorami. Są miękkie, aromatyczne, a do tego wspaniale współgrają z resztą duszonych warzyw. Selery naciowe duszone z pomidorami podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub jako uzupełnienie ziemniaków i wszelkiego rodzaju kasz.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Selery obrać, pokroić na drobne kawałki.
Krok 2
5 min
Obraną cebulkę pokroić w piórka.
Krok 3
5 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 4
3 min
Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić.
Krok 5
5 min
Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory.
Krok 6
2 min
Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry.
Krok 1
z
6
Selery obrać, pokroić na drobne kawałki.
Krok 2
z
6
Obraną cebulkę pokroić w piórka.
Krok 3
z
6
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 4
z
6
Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić.
Krok 5
z
6
Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory.
Krok 6
z
6
Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0