Selery naciowe duszone z pomidorami
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.56 g
Węglowodany
14.83 g
Tłuszcze
14.1 g
Wartość energetyczna
188.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Selery obrać, pokroić na drobne kawałki.
Krok 2
5 min
Obraną cebulkę pokroić w piórka.
Krok 3
5 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 4
3 min
Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić.
Krok 5
5 min
Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory.
Krok 6
2 min
Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry.
Jeśli lubisz smak selera naciowego, to wypróbuj koniecznie przepis na selery naciowe duszone z pomidorami. Są miękkie, aromatyczne, a do tego wspaniale współgrają z resztą duszonych warzyw. Selery naciowe duszone z pomidorami podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub jako uzupełnienie ziemniaków i wszelkiego rodzaju kasz.
Komentarze 0