Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Selery naciowe duszone z pomidorami

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Seler naciowy
2 
Cebula
1 
Marchewka
500 g
Pomidory
4 łyżek
Oliwa
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 trochę
Curry

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.56 g
Węglowodany
14.83 g
Tłuszcze
14.1 g
Wartość energetyczna
188.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
5 min
Selery obrać, pokroić na drobne kawałki.
Krok 2
5 min
Obraną cebulkę pokroić w piórka.
Krok 3
5 min
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 4
3 min
Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić.
Krok 5
5 min
Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory.
Krok 6
2 min
Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry.
Selery naciowe duszone z pomidorami

Krok 1 z 6

Selery obrać, pokroić na drobne kawałki.

Selery naciowe duszone z pomidorami

Krok 2 z 6

Obraną cebulkę pokroić w piórka.

Selery naciowe duszone z pomidorami

Krok 3 z 6

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Selery naciowe duszone z pomidorami

Krok 4 z 6

Warzywa osolić, podlać oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić.

Selery naciowe duszone z pomidorami

Krok 5 z 6

Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory.

Selery naciowe duszone z pomidorami

Krok 6 z 6

Chwile pogotować i przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry.

Jeśli lubisz smak selera naciowego, to wypróbuj koniecznie przepis na selery naciowe duszone z pomidorami. Są miękkie, aromatyczne, a do tego wspaniale współgrają z resztą duszonych warzyw. Selery naciowe duszone z pomidorami podawaj jako dodatek do dań mięsnych lub jako uzupełnienie ziemniaków i wszelkiego rodzaju kasz.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika