Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym
Dodaj do CookBook

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

(0)
39 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Diana Paterek
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Bulion warzywny
1 
Seler
5 
Liście alg morskich nori
5 
Ziele angielskie całe
1  łyżka
Oliwa z oliwek
0.5  łyżeczka
Pieprz czarny mielony
0.5  łyżeczka
Słodka papryka
0.5  łyżeczka
Suszona bazylia
1  szczypta
Sól
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
2  łyżek
Śmietana 12%
3  liści
Sałata
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.2 g
Wartość energetyczna
135.9 kcal
Tłuszcze
6 g
Białko
4.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

39 min
  • Krok 1

    5 min
    Zagotuj 1 litr wody. Dodaj do niej bulion warzywny WINIARY, ziele angielskie, 2 arkusze nori i szczyptę soli.
  • Krok 2

    3 min
    Pokrój seler w plastry o grubości około 1 cm, a następnie przekrój je na pół.
  • Krok 3

    15 min
    Do bulionu morskiego dodaj pokrojone plastry selera i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 15 minut.
  • Krok 4

    5 min
    3 arkusze nori potnij na węższe paski i owiń każdy plasterek ugotowanego selera, delikatnie dociskając arkusze, tak aby się przykleiły do selera.
  • Krok 5

    5 min
    Wymieszaj w naczyniu po pół łyżeczki sproszkowanego pieprzu, papryki i bazylii. Każdą stronę plastrów seleryby oprusz mieszanką przypraw. Następnie delikatnie polej oliwą i grilluj przez 5 minut z każdej strony.
  • Krok 6

    5 min
    Przygotuj sos śmietanowo-koperkowy WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej gotowy sos do sosjerek.
  • Krok 7

    1 min
    Selerybę podawaj z porwaną sałatą i sosem śmietanowo-koperkowym.
Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 1 z 7

Zagotuj 1 litr wody. Dodaj do niej bulion warzywny WINIARY, ziele angielskie, 2 arkusze nori i szczyptę soli.

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 2 z 7

Pokrój seler w plastry o grubości około 1 cm, a następnie przekrój je na pół.

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 3 z 7

Do bulionu morskiego dodaj pokrojone plastry selera i dokładnie wymieszaj. Gotuj przez 15 minut.

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 4 z 7

3 arkusze nori potnij na węższe paski i owiń każdy plasterek ugotowanego selera, delikatnie dociskając arkusze, tak aby się przykleiły do selera.

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 5 z 7

Wymieszaj w naczyniu po pół łyżeczki sproszkowanego pieprzu, papryki i bazylii. Każdą stronę plastrów seleryby oprusz mieszanką przypraw. Następnie delikatnie polej oliwą i grilluj przez 5 minut z każdej strony.

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 6 z 7

Przygotuj sos śmietanowo-koperkowy WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej gotowy sos do sosjerek.

Grillowana seleryba z sosem śmietanowo-koperkowym

Krok 7 z 7

Selerybę podawaj z porwaną sałatą i sosem śmietanowo-koperkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    27 min Łatwy
  • Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    Antrykot wołowy grillowany, podany z grillowaną cukinią

    1 godz Łatwy
  • Grillowana kukurydza

    Grillowana kukurydza

    28 min Łatwy
  • Grillowana karkówka

    Grillowana karkówka

    10 godz 24 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu