Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab oczyszczamy z błon i kroimy na kotlety. Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa, a następnie kroimy mięso w cienkie paski.
Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę obieramy i kroimy w zapałkę. Szczypior siekamy. Seler naciowy kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę. Smażymy, aż zmięknie i zacznie się rumienić. Dodajemy schab i smażymy, aż zacznie się rumienić. Następnie dodajemy marchewkę, seler naciowy oraz groszek i smażymy ok. 2 min.
Na końcu dodajemy szczypior, sezam oraz Pastę do dań WINIARY i dokładnie mieszamy. Podgrzewamy ok. 2 min.
Gotowe danie podajemy z makaronem lub ryżem.