Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w sosie cebulowym

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest paulinapj
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8  plastrów
Schab
4 
Cebula
2  łyżek
Śmietana
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.36 g
Węglowodany
5.62 g
Tłuszcze
17.63 g
Wartość energetyczna
318.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
29 min
Schab oprószyć solą i pieprzem ugotować na parze.
Krok 2
15 min
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.
Krok 3
10 min
Usmażoną cebulę dodać do bulionu i gotować 10 minut.
Krok 4
5 min
Do bulionu i cebuli dodać śmietanę.
Krok 5
10 min
Całość zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
1 min
Plastry mięsa polać sosem i podawać.
Schab w sosie cebulowym

Krok 1 z 6

Schab oprószyć solą i pieprzem ugotować na parze.

Schab w sosie cebulowym

Krok 2 z 6

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć.

Schab w sosie cebulowym

Krok 3 z 6

Usmażoną cebulę dodać do bulionu i gotować 10 minut.

Schab w sosie cebulowym

Krok 4 z 6

Do bulionu i cebuli dodać śmietanę.

Schab w sosie cebulowym

Krok 5 z 6

Całość zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Schab w sosie cebulowym

Krok 6 z 6

Plastry mięsa polać sosem i podawać.

Schab w sosie cebulowym to świetna propozycja na niedzielny obiad. Gotowany na parze zapewnia delikatność i wyjątkowy smak, który dodatkowo wzmocnimy sosem cebulowym. Jego przygotowanie nie jest trudne, możemy wykorzystać bulion warzywny WINIARY, który uwydatni wszystkie jego walory. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

45 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
45 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
27.4g / 37%
Węglowodany
5.6g / 7%
Tłuszcze
17.6g / 55%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha