Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pieczony z warzywami

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 kg
HORMEL ZAWSZE PRZETARGOWY, Schab Bez Kości, Świeża Wieprzowina
6 
Marchewka
2 
Cebula
20 porcji
Pieczarki
0.5 szklanka
Woda
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
10 min
Mięso obsypuję przyprawą do mięs, czerwoną papryką i majerankiem (wszystko dokładnie wsmarowuję w mięso).
Krok 2
1 min
Tak przygotowane zostawiam na godzinę w lodówce.
Krok 3
10 min
Marchew kroimy w grubsze krążki, pieczarki w większą kostkę, a cebulę w piórka.
Krok 4
5 min
Przygotowane wcześniej mięso razem z warzywami przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość zalewamy 0,5 szkl bulionu warzywnego (kostkę rosołową rozpuszczamy w 0,5 szkl wody).
Krok 5
1 min
Pieczemy 90 minut w 180 stopniach (pierwsze 10-15 minut pieczemy w 200 stopniach, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180). Pod koniec pieczenia na ostatnie 10-15 minut zakrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową.
Krok 6
5 min
Gotowy schab można podawać z warzywami jako danie główne, lub wystudzony kroić jak wędlinę.
Schab pieczony z warzywami

Krok 1 z 6

Mięso obsypuję przyprawą do mięs, czerwoną papryką i majerankiem (wszystko dokładnie wsmarowuję w mięso).

Schab pieczony z warzywami

Krok 2 z 6

Tak przygotowane zostawiam na godzinę w lodówce.

Schab pieczony z warzywami

Krok 3 z 6

Marchew kroimy w grubsze krążki, pieczarki w większą kostkę, a cebulę w piórka.

Schab pieczony z warzywami

Krok 4 z 6

Przygotowane wcześniej mięso razem z warzywami przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość zalewamy 0,5 szkl bulionu warzywnego (kostkę rosołową rozpuszczamy w 0,5 szkl wody).

Schab pieczony z warzywami

Krok 5 z 6

Pieczemy 90 minut w 180 stopniach (pierwsze 10-15 minut pieczemy w 200 stopniach, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180). Pod koniec pieczenia na ostatnie 10-15 minut zakrywamy naczynie pokrywką lub folią aluminiową.

Schab pieczony z warzywami

Krok 6 z 6

Gotowy schab można podawać z warzywami jako danie główne, lub wystudzony kroić jak wędlinę.

Smaczny, miękki i rozpływający się w ustach schab z warzywami to niezwykłe urozmaicenie obiadu, jeżeli jesteś smakoszem kotletów schabowych ;) Danie jest lekkie i pożywne. Wykonasz je, zalewając schab i warzywa w naczyniu żaroodpornym bulionem warzywnym WINIARY rozpuszczonym w połowie szklanki wody. Pyszny schab podaj od razu po przygotowaniu na gorąco lub po ostygnięciu pokrój w cienkie plastry i podaj na kromce chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika