Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab duszony w sosie pieczarkowym

0
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest dorotka0000024

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4  plastrów
Schab wieprzowy bez kości
20  dag
Pieczarki
trochę
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
trochę
Pieprz czarny
4  łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.58 g
Węglowodany
2.9 g
Tłuszcze
16.83 g
Wartość energetyczna
221.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Plastry schabu rozbijam, nacieram je pieprzem.
Krok 2
10 min
Podsmażam mięso na oleju i podlewam 2 szklankami gorącej wody.
Krok 3
30 min
Dodaję kostki mięsne i plasterki pieczarek, duszę ok. 20 - 30 minut na małym ogniu z zielem angielskim i liściem laurowym. Smacznego.
Schab duszony w sosie pieczarkowym

Krok 1 z 3

Plastry schabu rozbijam, nacieram je pieprzem.

Schab duszony w sosie pieczarkowym

Krok 2 z 3

Podsmażam mięso na oleju i podlewam 2 szklankami gorącej wody.

Schab duszony w sosie pieczarkowym

Krok 3 z 3

Dodaję kostki mięsne i plasterki pieczarek, duszę ok. 20 - 30 minut na małym ogniu z zielem angielskim i liściem laurowym. Smacznego.

Jeśli masz ochotę na pyszny obiad w niestandardowym wydaniu, to schab duszony w sosie pieczarkowym będzie rozwiązaniem idealnym dla Ciebie. Przygotowanie tego dania nie zajmuje wiele czasu, a efekt jest naprawdę smakowity. Wystarczy, że mięso rozbijesz, dobrze natrzesz pieprzem, a następnie podsmażysz na oleju, dodasz plasterki pieczarek i Kostkę Mięsną WINIARY, a całość poddusisz ok. 30 minut. Podawaj z ziemniakami i ogórkami i ogórkami kiszonymi.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

65 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
65 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
14.6g / 26%
Węglowodany
2.9g / 6%
Tłuszcze
16.8g / 68%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika