Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Szpinak świeży
200 g
Truskawki
1 
Awokado
0.5 
Cebula czerwona
50 g
Orzechy włoskie
100 g
Ser feta
2 łyżek
Jogurt naturalny
2 płaskich łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 szczypta
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
238.71 kcal
Węglowodany
10.75 g
Białko
7.15 g
Tłuszcze
20.16 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki. Dopraw do smaku, a w razie czego rozcieńcz wodą lub mlekiem.
Krok 2
5 min
Cebulę posiekaj w plastry, truskawki pokrój w ćwiartki.
Krok 3
4 min
Z awokado usuń pestkę. Obierz awokado ze skórki i pokrój w małe kawałki.
Krok 4
3 min
Ser feta również pokrój w kostkę lub pokrusz.
Krok 5
2 min
Orzechy możesz posiekać. Nadadzą sałatce chrupkości.
Krok 6
1 min
Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej dressingiem.
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

Krok 1 z 6

Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki. Dopraw do smaku, a w razie czego rozcieńcz wodą lub mlekiem.

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

Krok 2 z 6

Cebulę posiekaj w plastry, truskawki pokrój w ćwiartki.

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

Krok 3 z 6

Z awokado usuń pestkę. Obierz awokado ze skórki i pokrój w małe kawałki.

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

Krok 4 z 6

Ser feta również pokrój w kostkę lub pokrusz.

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

Krok 5 z 6

Orzechy możesz posiekać. Nadadzą sałatce chrupkości.

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

Krok 6 z 6

Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej dressingiem.

Truskawki to niezastąpione królowe smaków lata. Smakują nie tylko na słodko ze śmietanką i cukrem, ale też w sałatce ze szpinakiem i awokado, polanej dressingiem majonezowo-jogurtowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY. Do sałatki z truskawkami, liśćmi szpinaku i dojrzałym awokado dodajemy jeszcze delikatny ser feta, chrupiące orzechy i posiekaną czerwoną cebulę dla wzmocnienia smaku. Sałatkę z truskawkami, awokado i szpinakiem możesz podawać np. z grzaneczkami albo jako przystawkę do letniego grilla.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika