Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Szpinak
1 
Papryka czerwona
1 
Ogórek zielony
1 paczka
Ser feta
50 g
Czarne oliwki
12 liści
Bazylia świeża
3 łyżek
Ocet balsamiczny
3 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka
Musztarda
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
16.89 g
Węglowodany
18.63 g
Tłuszcze
35.1 g
Wartość energetyczna
446.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
3 min
Umyj szpinak, paprykę i ogórka.
Krok 2
1 min
Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku.
Krok 3
3 min
Ogórek zielony pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę.
Krok 4
2 min
Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Krok 5
2 min
Paprykę, ogórek i ser wyłóż na szpinak. Dodaj oliwki i liście bazylii.
Krok 6
3 min
Przygotuj sos: wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, musztardę. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 7
1 min
Sałatkę podawaj polaną przygotowanym sosem oraz z grzankami.
Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 1 z 7

Umyj szpinak, paprykę i ogórka.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 2 z 7

Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 3 z 7

Ogórek zielony pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 4 z 7

Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 5 z 7

Paprykę, ogórek i ser wyłóż na szpinak. Dodaj oliwki i liście bazylii.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 6 z 7

Przygotuj sos: wymieszaj oliwę, ocet balsamiczny, musztardę. Dopraw cukrem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Sałatka ze szpinakiem i fetą

Krok 7 z 7

Sałatkę podawaj polaną przygotowanym sosem oraz z grzankami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika