Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa sałatka ze szpinakiem, serem feta, czerwoną papryką, ogórkiem i oliwkami to znakomity pomysł na wartościowy dodatek do obiadu czy grilla lub przekąskę. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, a wygląda niezwykle efektownie. Dressing figowo-musztardowy WINIARY nada potrawie charakteru.
Jak zrobić sałatkę ze szpinakiem i fetą? Zacznij od umycia warzyw. Następnie na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku. Zielony ogórek pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę. Odsącz z zalewy ser feta i pokrój w kostkę.
Tak przygotowane składniki (ogórek, paprykę i ser feta) wyłóż na liście szpinaku. Dodaj oliwki (w całości lub przepołowione) oraz całe liście bazylii. Na koniec polej całość dressingiem WINIARY. Teraz sałatka ze szpinakiem i fetą jest w pełni gotowa!
Jeśli podajesz sałatkę ze szpinakiem i fetą jako dodatek do obiadu lub mięs z grilla, nie musisz robić już nic więcej. Jednak jeśli serwujesz ją solo, jako przekąskę, wtedy dobrze jest podać ją z kromkami świeżego pieczywa, pokrojoną bagietką, a najlepiej – z grzankami. Idealnie sprawdzą się grzanki z bagietki, polane odrobiną oliwy z oliwek, doprawione czosnkiem i upieczone w piekarniku.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
3 min
Umyj szpinak, paprykę i ogórka.
Krok 2
1 min
Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku.
Krok 3
3 min
Ogórek zielony pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę.
Krok 4
2 min
Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Krok 5
2 min
Paprykę, ogórek i ser wyłóż na szpinak. Dodaj oliwki i liście bazylii.
Krok 6
1 min
Sałatkę podawaj z Dressingiem figowo-musztardowym WINIARY oraz z grzankami.
Krok 1
z
6
Umyj szpinak, paprykę i ogórka.
Krok 2
z
6
Na duży płaski talerz wyłóż liście szpinaku.
Krok 3
z
6
Ogórek zielony pokrój w plastry, a paprykę w grubą kostkę.
Krok 4
z
6
Ser feta odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Krok 5
z
6
Paprykę, ogórek i ser wyłóż na szpinak. Dodaj oliwki i liście bazylii.
Krok 6
z
6
Sałatkę podawaj z Dressingiem figowo-musztardowym WINIARY oraz z grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0