Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli nie masz pomysłu na lunch, polecamy przepis na sałatkę z ziemniaków i pieczarek. To pożywne danie jest połączeniem gotowanych ziemniaków, pieczarek, jajek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Dodatkowych walorów naszej sałatce nada delikatny w smaku kalafior i wyrazisty ogórek konserwowy. Tak przygotowana sałatka ziemniaczana z pieczarkami, wzbogacona ulubionymi przyprawami będzie pełnowartościowym posiłkiem z nutą domowej tradycji.
Przygotowanie
48 min
Krok 1
25 min
Pieczarki oczyść, umyj, ugotuj w niedużej ilości wody. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.
Krok 2
5 min
Pieczarki odsącz, pokrój w paseczki, przypraw kwaskiem cytrynowym.
Krok 3
10 min
Kalafiora ugotuj.
Krok 4
5 min
Ugotowanego kalafiora podziel na różyczki, a ugotowane ziemniaki, jajka oraz ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym, przypraw solą i cukrem.
Krok 1
z
5
Pieczarki oczyść, umyj, ugotuj w niedużej ilości wody. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj.
Krok 2
z
5
Pieczarki odsącz, pokrój w paseczki, przypraw kwaskiem cytrynowym.
Krok 3
z
5
Kalafiora ugotuj.
Krok 4
z
5
Ugotowanego kalafiora podziel na różyczki, a ugotowane ziemniaki, jajka oraz ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
z
5
Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym, przypraw solą i cukrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0