Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z warzyw na parze

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Brokuł
3 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
0.5 puszka
Kukurydza Konserwowa
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 łyżeczka
Sok z cytryny
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
532.74 kcal
Tłuszcze
42.67 g
Węglowodany
33.61 g
Białko
5.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Marchew, brokuły i paprykę umyć. Brokuły podzielić na różyczki ok 2 cm, marchewkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
Krok 2
15 min
Warzywa ugotować osobno na parze: brokuły i paprykę ok. 10 min, marchewkę ok. 5 min. Warzywa powinny być półmiękkie.
Krok 3
5 min
Ostudzone warzywa wymieszać z kukurydzą odcedzoną z zalewy.
Krok 4
5 min
Dodać majonez i jogurt naturalny, cytrynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Sałatka z warzyw na parze

Krok 1 z 4

Marchew, brokuły i paprykę umyć. Brokuły podzielić na różyczki ok 2 cm, marchewkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.

Sałatka z warzyw na parze

Krok 2 z 4

Warzywa ugotować osobno na parze: brokuły i paprykę ok. 10 min, marchewkę ok. 5 min. Warzywa powinny być półmiękkie.

Sałatka z warzyw na parze

Krok 3 z 4

Ostudzone warzywa wymieszać z kukurydzą odcedzoną z zalewy.

Sałatka z warzyw na parze

Krok 4 z 4

Dodać majonez i jogurt naturalny, cytrynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Sałatka z warzyw na parze jest bardzo smaczna, lekka i niezwykle pożywna. Gotowanie na parze stało się modne dzięki swoim oczyszczającym właściwościom. Tak przyrządzone danie nie zawiera toksyn, jest pozbawione tłuszczu, a przy tym nie traci nic na wspaniałym smaku. Sprawdźcie same!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika