Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z warzyw na parze jest bardzo smaczna, lekka i niezwykle pożywna. Gotowanie na parze stało się modne dzięki swoim oczyszczającym właściwościom. Tak przyrządzone danie nie zawiera toksyn, jest pozbawione tłuszczu, a przy tym nie traci nic na wspaniałym smaku. Sprawdźcie same!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Marchew, brokuły i paprykę umyć. Brokuły podzielić na różyczki ok 2 cm, marchewkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
Krok 2
15 min
Warzywa ugotować osobno na parze: brokuły i paprykę ok. 10 min, marchewkę ok. 5 min. Warzywa powinny być półmiękkie.
Krok 3
5 min
Ostudzone warzywa wymieszać z kukurydzą odcedzoną z zalewy.
Krok 4
5 min
Dodać majonez i jogurt naturalny, cytrynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Krok 1
z
4
Marchew, brokuły i paprykę umyć. Brokuły podzielić na różyczki ok 2 cm, marchewkę pokroić w cienkie plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę.
Krok 2
z
4
Warzywa ugotować osobno na parze: brokuły i paprykę ok. 10 min, marchewkę ok. 5 min. Warzywa powinny być półmiękkie.
Krok 3
z
4
Ostudzone warzywa wymieszać z kukurydzą odcedzoną z zalewy.
Krok 4
z
4
Dodać majonez i jogurt naturalny, cytrynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0