Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym to super pomysł na lekką przekąskę – w sam raz na lato. Idealnie sprawdzi się w czasie upalnych dni, gdy nie chce Ci się gotować, a masz chęć zjeść coś dobrego. W tej sałatce poczujesz smak letnich owoców – ich słodycz miesza się z lekko słonym serem i chrupiącym słonecznikiem. Czy to nie brzmi smacznie? Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym nie tylko świetnie smakuje, ale też doskonale prezentuje się na stole – możesz przygotować ją na grilla albo na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Będzie smacznie, nie mamy wątpliwości!
Przygotowanie
8 min
Krok 1
5 min
Szpinak umyj i ułóż na talerzu. Truskawki pokrój na ćwiartki i ułóż na szpinaku. Dodaj pokruszony ser feta.
Krok 2
1 min
Całość posyp borówkami i słonecznikiem oraz sporą ilością czarnego pieprzu.
Krok 3
1 min
Na końcu sałatkę polej oliwą i octem balsamicznym.
Krok 4
1 min
Sałatkę podawaj z grzankami.
Krok 1
z
4
Szpinak umyj i ułóż na talerzu. Truskawki pokrój na ćwiartki i ułóż na szpinaku. Dodaj pokruszony ser feta.
Krok 2
z
4
Całość posyp borówkami i słonecznikiem oraz sporą ilością czarnego pieprzu.
Krok 3
z
4
Na końcu sałatkę polej oliwą i octem balsamicznym.
Krok 4
z
4
Sałatkę podawaj z grzankami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
N
Natalia
W spisie składników jest cebula a później w przygotowaniu ani słowa o niej. Zastanawiam się czy lepiej dodać czy pominąć
Komentarze 1