Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt

×

Do rozgrzania nowy sezon ebook pdf

Zarejestruj się
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

(0)
8min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Truskawki
50  g
Borówki amerykańskie (opcjonalnie)
400  g
Szpinak świeży
2  łyżek
Prażone pestki słonecznika
100  g
Ser feta
0.5 
Cebula czerwona
2  łyżek
Ocet balsamiczny
2  łyżek
Oliwa
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.44 g
Węglowodany
14.12 g
Tłuszcze
11.79 g
Wartość energetyczna
171.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym to super pomysł na lekką przekąskę – w sam raz na lato. Idealnie sprawdzi się w czasie upalnych dni, gdy nie chce Ci się gotować, a masz chęć zjeść coś dobrego. W tej sałatce poczujesz smak letnich owoców – ich słodycz miesza się z lekko słonym serem i chrupiącym słonecznikiem. Czy to nie brzmi smacznie? Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym nie tylko świetnie smakuje, ale też doskonale prezentuje się na stole – możesz przygotować ją na grilla albo na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Będzie smacznie, nie mamy wątpliwości!

Przygotowanie

8 min
  • Krok 1

    5 min
    Szpinak umyj i ułóż na talerzu. Truskawki pokrój na ćwiartki i ułóż na szpinaku. Dodaj pokruszony ser feta.
  • Krok 2

    1 min
    Całość posyp borówkami i słonecznikiem oraz sporą ilością czarnego pieprzu.
  • Krok 3

    1 min
    Na końcu sałatkę polej oliwą i octem balsamicznym.
  • Krok 4

    1 min
    Sałatkę podawaj z grzankami.
Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

Krok 1 z 4

Szpinak umyj i ułóż na talerzu. Truskawki pokrój na ćwiartki i ułóż na szpinaku. Dodaj pokruszony ser feta.

Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

Krok 2 z 4

Całość posyp borówkami i słonecznikiem oraz sporą ilością czarnego pieprzu.

Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

Krok 3 z 4

Na końcu sałatkę polej oliwą i octem balsamicznym.

Sałatka z truskawkami i octem balsamicznym

Krok 4 z 4

Sałatkę podawaj z grzankami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google Plus
lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
N Natalia

W spisie składników jest cebula a później w przygotowaniu ani słowa o niej. Zastanawiam się czy lepiej dodać czy pominąć

Pokaż więcej komentarzy
)

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Letnia sałatka z truskawkami, fetą i młodymi listkami sałaty

    Letnia sałatka z truskawkami, fetą i młodymi listkami sałaty

    15 min Łatwy
  • Domowe nacho grande we wrapie

    Domowe nacho grande we wrapie

    30 min Średni
  • Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

    Sałatka z rukolą, serem feta i trukawkami

    20 min Łatwy
  • Sałatka z łososiem i kaparami

    Sałatka z łososiem i kaparami

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu