Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowita sałatka z selerem i pieczarkami to świetna alternatywa na lunch w pracy, bądź wartościową kolację z dodatkiem chrupiącego pieczywa. Przepis jest niezwykle prosty a wykonanie to kwestia kilku chwil. Wykonaj już dzisiaj smakowitą kompozycję smaków z majonezowo-musztardowym sosem. Mniam!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Pieczarki, ogórki, paprykę pokroić w kostkę, seler drobno posiekać. Osączyć z zalewy.
Krok 2
15 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Pora dokładnie umyć, pokroić w kostkę, posolić. Dodać jajka.
Krok 3
5 min
Dodać osączone z zalewy pieczarki, paprykę, ogórki i seler.
Krok 4
5 min
Dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Krok 1
z
4
Pieczarki, ogórki, paprykę pokroić w kostkę, seler drobno posiekać. Osączyć z zalewy.
Krok 2
z
4
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Pora dokładnie umyć, pokroić w kostkę, posolić. Dodać jajka.
Krok 3
z
4
Dodać osączone z zalewy pieczarki, paprykę, ogórki i seler.
Krok 4
z
4
Dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0