Sałatka z selerem i pieczarkami
35min
Łatwy
1 trochę
0.5 słoik
Seler konserwowy
0.5 słoik
Papryka konserwowa czerwona
0.5 słoik
Pieczarki konsewowe
3
Ogórki marynowane
1
Por
3
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Ostra musztarda
.
Wartości odżywcze
Białko
5.12 g
Węglowodany
7.35 g
Tłuszcze
4.19 g
Wartość energetyczna
88.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Pieczarki, ogórki, paprykę pokroić w kostkę, seler drobno posiekać. Osączyć z zalewy.
Krok 2
15 min
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Pora dokładnie umyć, pokroić w kostkę, posolić. Dodać jajka.
Krok 3
5 min
Dodać osączone z zalewy pieczarki, paprykę, ogórki i seler.
Krok 4
5 min
Dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Smakowita sałatka z selerem i pieczarkami to świetna alternatywa na lunch w pracy, bądź wartościową kolację z dodatkiem chrupiącego pieczywa. Przepis jest niezwykle prosty a wykonanie to kwestia kilku chwil. Wykonaj już dzisiaj smakowitą kompozycję smaków z majonezowo-musztardowym sosem. Mniam!
Komentarze 0