Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla uwielbiających połączenia włoskich smaków proponujemy sałatkę z rukoli i winogron, w której ułożone są kulki mozzarelli i kostki sera pleśniowego, a wszystko to przykryte majonezową pierzynką. Pycha!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Mozzarellę odsącz z zalewy.
Krok 3
3 min
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Winogrona umyj, odsącz, przekrój na połowę i usuń pestki.
Krok 5
2 min
Rukolę rozłóż w szerokiej misce.
Krok 6
3 min
Na to wyłóż mozzarellę i winogrona. Polej sosem majonezowym.
Krok 7
2 min
Wierzch sałatki posyp serem pleśniowym i połówkami orzechów.
Krok 1
z
7
Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
7
Mozzarellę odsącz z zalewy.
Krok 3
z
7
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Krok 4
z
7
Winogrona umyj, odsącz, przekrój na połowę i usuń pestki.
Krok 5
z
7
Rukolę rozłóż w szerokiej misce.
Krok 6
z
7
Na to wyłóż mozzarellę i winogrona. Polej sosem majonezowym.
Krok 7
z
7
Wierzch sałatki posyp serem pleśniowym i połówkami orzechów.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0