Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z rukoli z winogronami

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
Jogurt naturalny
150 g
Mozzarella
150 g
Rukola
100 g
Ser pleśniowy
250 g
Winogrona
2 łyżek
Orzechy włoskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
376.31 kcal
Węglowodany
14.79 g
Białko
16.64 g
Tłuszcze
28.76 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Mozzarellę odsącz z zalewy.
Krok 3
3 min
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Winogrona umyj, odsącz, przekrój na połowę i usuń pestki.
Krok 5
2 min
Rukolę rozłóż w szerokiej misce.
Krok 6
3 min
Na to wyłóż mozzarellę i winogrona. Polej sosem majonezowym.
Krok 7
2 min
Wierzch sałatki posyp serem pleśniowym i połówkami orzechów.
Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 1 z 7

Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.

Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 2 z 7

Mozzarellę odsącz z zalewy.

Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 3 z 7

Ser pleśniowy pokrój w kostkę.

Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 4 z 7

Winogrona umyj, odsącz, przekrój na połowę i usuń pestki.

Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 5 z 7

Rukolę rozłóż w szerokiej misce.

Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 6 z 7

Na to wyłóż mozzarellę i winogrona. Polej sosem majonezowym.

Sałatka z rukoli z winogronami

Krok 7 z 7

Wierzch sałatki posyp serem pleśniowym i połówkami orzechów.

Dla uwielbiających połączenia włoskich smaków proponujemy sałatkę z winogron i rukoli, w której ułożone są kulki mozzarelli i kostki sera pleśniowego, a wszystko to przykryte majonezową pierzynką. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika