Sałatka z rukoli z winogronami
20min
Łatwy
2 łyżek
3 łyżek
Jogurt naturalny
150 g
Mozzarella
150 g
Rukola
100 g
Ser pleśniowy
250 g
Winogrona
2 łyżek
Orzechy włoskie
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
16.64 g
Węglowodany
14.79 g
Tłuszcze
28.76 g
Wartość energetyczna
376.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Majonez wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
2 min
Mozzarellę odsącz z zalewy.
Krok 3
3 min
Ser pleśniowy pokrój w kostkę.
Krok 4
5 min
Winogrona umyj, odsącz, przekrój na połowę i usuń pestki.
Krok 5
2 min
Rukolę rozłóż w szerokiej misce.
Krok 6
3 min
Na to wyłóż mozzarellę i winogrona. Polej sosem majonezowym.
Krok 7
2 min
Wierzch sałatki posyp serem pleśniowym i połówkami orzechów.
Dla uwielbiających połączenia włoskich smaków proponujemy sałatkę z winogron i rukoli, w której ułożone są kulki mozzarelli i kostki sera pleśniowego, a wszystko to przykryte majonezową pierzynką. Pycha!
Komentarze 0