Sałatka z rukolą i pestkami dyni
12min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.34 g
Węglowodany
4.13 g
Tłuszcze
20.37 g
Wartość energetyczna
227.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
12 min
Krok 1
5 min
Rukolę opłukać i wyłożyć na talerze. Nasiona dyni uprażyć na patelni.
Krok 2
5 min
Sok z cytryny połączyć z oliwą oraz roztartym ząbkiem czosnku. Pomidorki opłukać, przekroić na pół, ułożyć na rukoli.
Krok 3
2 min
Posypać prażonymi pestkami dyni. Sałatkę posypać serkiem żółtym i polać sosem.
Masz ochotę na pyszną i cudownie lekką przekąskę na wiosennym stole? Wypróbuj przepis na sałatkę z rukolą i pestkami dyni! Sałatka w pysznych, włoskich barwach zachwyci Cię pikantnym aromatem rukoli i dymnym posmakiem prażonych pestek dyni. Ser żółty i pomidorki koktajlowe dopełnią całość apetycznym duetem.
Komentarze 0