Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na pyszną i cudownie lekką przekąskę na wiosennym stole? Wypróbuj przepis na sałatkę z rukolą i pestkami dyni! Sałatka w pysznych, włoskich barwach zachwyci Cię pikantnym aromatem rukoli i dymnym posmakiem prażonych pestek dyni. Ser żółty i pomidorki koktajlowe dopełnią całość apetycznym duetem.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
5 min
Rukolę opłukać i wyłożyć na talerze. Nasiona dyni uprażyć na patelni.
Krok 2
5 min
Sok z cytryny połączyć z oliwą oraz roztartym ząbkiem czosnku. Pomidorki opłukać, przekroić na pół, ułożyć na rukoli.
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0