Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z roszponką i jajkiem to pyszne danie, które możesz serwować do każdego posiłku w ciągu dnia, zawsze sprawdzi się wyśmienicie. Jajko ugotuj i pokrój w kosteczkę, a następnie połącz z wcześniej pokrojonymi w odpowiednie wielkości warzywami. Całość pięknie zespoli pyszny sos wykonany z octu, oleju, cukru i musztardy. Wspaniała sałatka z roszponką i jajkiem jest bardzo łatwa w wykonaniu i nie zajmie Ci dużo czasu, przekonaj się już dziś! :) Możesz też wypróbować inny przepis na sałatkę z roszponką.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
13 min
Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki.
Krok 2
4 min
Jajko, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z roszponką i przekrojonymi na 4 części pomidorkami. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą.
Krok 4
2 min
Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.
Krok 1
z
4
Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki.
Krok 2
z
4
Jajko, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z roszponką i przekrojonymi na 4 części pomidorkami. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
z
4
Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą.
Krok 4
z
4
Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0