Sałatka z roszponką i jajkiem
22min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
12.15 g
Węglowodany
32.1 g
Tłuszcze
24.16 g
Wartość energetyczna
374.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
13 min
Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać ze skorupki.
Krok 2
4 min
Jajko, ogórka i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z roszponką i przekrojonymi na 4 części pomidorkami. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą.
Krok 4
2 min
Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać.
Sałatka z roszponką i jajkiem to pyszne danie, które możesz serwować do każdego posiłku w ciągu dnia, zawsze sprawdzi się wyśmienicie. Jajko ugotuj i pokrój w kosteczkę, a następnie połącz z wcześniej pokrojonymi w odpowiednie wielkości warzywami. Całość pięknie zespoli pyszny sos wykonany z octu, oleju, cukru i musztardy. Wspaniała sałatka z roszponką i jajkiem jest bardzo łatwa w wykonaniu i nie zajmie Ci dużo czasu, przekonaj się już dziś!:)
Komentarze 0