Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

(1)
1 godz 5 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Marta Śliwicka
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

120  g
Marchewka
1 
Pietruszka
1 
Średni burak
5  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Wędzona papryka
0.5  łyżeczka
Pieprz cayenne
0.5  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Miód
2  łyżek
Ser kozi miękki
trochę
Ulubione zioła (tu kolendra i mięta)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.75 g
Węglowodany
11.73 g
Tłuszcze
25.02 g
Wartość energetyczna
272.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
1 min
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 2
10 min
Obierz marchewki, pietruszkę i buraka. Pokrój marchewki i pietruszkę w plastry, a buraka w średnią kostkę.
Krok 3
1 min
Wrzuć warzywa do żaroodpornego naczynia, polej warzywa 3 łyżkami oliwy, przykryj naczynie folią aluminiową i wsadź do piekarnika.
Krok 4
45 min
Piecz w 200 stopniach przez 45 minut.
Krok 5
5 min
W czasie pieczenia przygotuj sos do sałatki, pomieszaj majonez z kozim serem, tak, aby uzyskać gładką masę.
Krok 6
3 min
Po upływie czasu pieczenia, posyp warzywa wędzoną papryką, pieprzem cayenne i solą. Polej miodem i pozostałymi 2 łyżkami oliwy, wymieszaj. Dodaj ulubione zioła. Podawaj z sosem.
Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 1 z 6

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 2 z 6

Obierz marchewki, pietruszkę i buraka. Pokrój marchewki i pietruszkę w plastry, a buraka w średnią kostkę.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 3 z 6

Wrzuć warzywa do żaroodpornego naczynia, polej warzywa 3 łyżkami oliwy, przykryj naczynie folią aluminiową i wsadź do piekarnika.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 4 z 6

Piecz w 200 stopniach przez 45 minut.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 5 z 6

W czasie pieczenia przygotuj sos do sałatki, pomieszaj majonez z kozim serem, tak, aby uzyskać gładką masę.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 6 z 6

Po upływie czasu pieczenia, posyp warzywa wędzoną papryką, pieprzem cayenne i solą. Polej miodem i pozostałymi 2 łyżkami oliwy, wymieszaj. Dodaj ulubione zioła. Podawaj z sosem.

Masz ochotę na aromatyczną, pożywną sałatkę z pieczonymi warzywami? Przyrządź sałatkę z pieczonych warzyw z kozim serem, miodem i przyprawami. Wędzona papryka wzmocni smak warzyw i doda mu głębi, a miód podkreśli słodycz marchewki, buraka i będzie w interesujący sposób kontrastował z serem. To sałatka idealna dla każdego, kto lubi eksperymenty ze smakiem i nowości w kuchni. Jeśli dogotujesz do niej kaszę (polecamy pęczak), powstanie sycące danie na lunch do pracy lub szkoły. Po sałatce z pieczonych warzyw z kozim serem na pewno nie będziesz głodny. Świetnie smakuje na ciepło.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 09:13 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha