Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

(1)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Marta Śliwicka

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
120  g
Marchewka
1 
Pietruszka
1 
Średni burak
5  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Wędzona papryka
0.5  łyżeczka
Pieprz cayenne
0.5  łyżeczka
Sól
1  łyżeczka
Miód
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
2  łyżek
Ser kozi miękki
trochę
Ulubione zioła (tu kolendra i mięta)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.77 g
Węglowodany
13.1 g
Tłuszcze
25.01 g
Wartość energetyczna
275.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Masz ochotę na aromatyczną, pożywną sałatkę z pieczonymi warzywami? Przyrządź sałatkę z pieczonych warzyw z kozim serem, miodem i przyprawami. Wędzona papryka wzmocni smak warzyw i doda mu głębi, a miód podkreśli słodycz marchewki, buraka i będzie w interesujący sposób kontrastował z serem. To sałatka idealna dla każdego, kto lubi eksperymenty ze smakiem i nowości w kuchni. Jeśli dogotujesz do niej kaszę (polecamy pęczak), powstanie sycące danie na lunch do pracy lub szkoły. Po sałatce z pieczonych warzyw z kozim serem na pewno nie będziesz głodny. Świetnie smakuje na ciepło.

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    1 min
    Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  • Krok 2

    10 min
    Obierz marchewki, pietruszkę i buraka. Pokrój marchewki i pietruszkę w plastry, a buraka w średnią kostkę.
  • Krok 3

    1 min
    Wrzuć warzywa do żaroodpornego naczynia, polej warzywa 3 łyżkami oliwy, przykryj naczynie folią aluminiową i wsadź do piekarnika.
  • Krok 4

    45 min
    Piecz w 200 stopniach przez 45 minut.
  • Krok 5

    5 min
    W czasie pieczenia przygotuj sos do sałatki, pomieszaj majonez z kozim serem, tak, aby uzyskać gładką masę.
  • Krok 6

    3 min
    Po upływie czasu pieczenia, posyp warzywa wędzoną papryką, pieprzem cayenne i solą. Polej miodem i pozostałymi 2 łyżkami oliwy, wymieszaj. Dodaj ulubione zioła. Podawaj z sosem.
Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 1 z 6

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 2 z 6

Obierz marchewki, pietruszkę i buraka. Pokrój marchewki i pietruszkę w plastry, a buraka w średnią kostkę.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 3 z 6

Wrzuć warzywa do żaroodpornego naczynia, polej warzywa 3 łyżkami oliwy, przykryj naczynie folią aluminiową i wsadź do piekarnika.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 4 z 6

Piecz w 200 stopniach przez 45 minut.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 5 z 6

W czasie pieczenia przygotuj sos do sałatki, pomieszaj majonez z kozim serem, tak, aby uzyskać gładką masę.

Sałatka z pieczonych warzyw z kozim serem

Krok 6 z 6

Po upływie czasu pieczenia, posyp warzywa wędzoną papryką, pieprzem cayenne i solą. Polej miodem i pozostałymi 2 łyżkami oliwy, wymieszaj. Dodaj ulubione zioła. Podawaj z sosem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Sałatka
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Serowo-warzywna zapiekanka z drobnego makaronu a’la mac’n’cheese

    Serowo-warzywna zapiekanka z drobnego makaronu a’la mac’n’cheese

    1 godz Łatwy
  • Śródziemnomorska zupa warzywna

    Śródziemnomorska zupa warzywna

    53 min Średni
  • Pieczony indyk z sosem

    Pieczony indyk z sosem

    3 godz 20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu