Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Apetyczną sałatkę z makaronu z kukurydzą możemy podać na lunch lub jako przystawkę na domowej imprezie. Zielony ogórek, cebulka ze szczypiorkiem i żółciutkie ziarna kukurydzy tworzą kolorową, smakowitą kompozycję z ugotowanym al dente makaronem penne oraz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Sałatkę możemy udekorować przed podaniem gałązką ziół lub plasterkami ogórka i witkami szczypiorku. A jeśli masz ochotę na sałatkę z makaronem z mięsem, spróbuj sałatki makaronowej z szynką.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonego wrzątku, odsącz i ostudź.
Krok 2
10 min
Ogórki obierz, pokrój w grubą kostkę, cebulkę posiekaj ze szczypiorkiem.
Krok 3
2 min
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
3 min
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 1
z
5
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonego wrzątku, odsącz i ostudź.
Krok 2
z
5
Ogórki obierz, pokrój w grubą kostkę, cebulkę posiekaj ze szczypiorkiem.
Krok 3
z
5
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
z
5
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 5
z
5
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0