Sałatka z łososiem i makaronem
112min
Średni
2 łyżek
1 łyżeczka
200 g
Filet z łososia bez skóry
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
1
Papryka
0.5 pęczek
Pietruszka
4 łodyg
Seler naciowy
1
Cebula czerwona
200 g
Makaron kokardki ugotowany
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Kiełki słonecznika
.
Wartości odżywcze
Białko
18.15 g
Węglowodany
41.05 g
Tłuszcze
11.5 g
Wartość energetyczna
330.34 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
112 min
Krok 1
5 min
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Krok 2
3 min
Wyporcjowane filety z łososia posyp z każdej strony przyprawą JARZYNKA.
Krok 3
2 min
Filety ułóż na blaszce i skrop je olejem.
Krok 4
20 min
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut, ostudź.
Krok 5
3 min
Kukurydzę konserwową otwórz, wyrzuć na sitko i przelej bieżącą wodą.
Krok 6
5 min
Paprykę pokrój w kostkę ok. 1 x 1 cm.
Krok 7
2 min
Natkę pietruszki drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji.
Krok 8
3 min
Seler naciowy dokładnie obierz ze ścięgien i pokrój w niezbyt grube plasterki.
Krok 9
3 min
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 10
2 min
Przestudzonego łososia rozdrobnij na niewielkie kawałki, delikatnie większe niż papryka.
Krok 11
2 min
Wszystkie składniki wraz z makaronem i Majonezem wrzuć do miski i delikatnie połącz.
Krok 12
60 min
Tak przygotowaną sałatkę włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Krok 13
2 min
Przed podaniem udekoruj natką pietruszki i kiełkami słonecznika.
Przepyszną sałatkę z łososiem i makaronem kokardki najlepiej przygotować poprzedniego dnia lub na kilka godzin przed podaniem, bo najpierw musimy naszego łososia z przyprawą Jarzynka WINIARY upiec i ostudzić. Później kawałki ryby mieszamy z pokrojonym selerem naciowym, papryką i czerwoną cebulą, makaronem, kukurydzą z puszki, natką oraz niezawodnym Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, który połączy naszą kompozycję w smakowitą całość. Sałatkę chłodzimy, a przed podaniem dekorujemy natką i chrupiącymi kiełkami słonecznika. Smakuje wybornie ze świeżą bagietką lub lekko podpieczoną kromką pumpernikla.
Komentarze 0