Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Wyporcjowane filety z łososia posyp z każdej strony przyprawą JARZYNKA.
Filety ułóż na blaszce i skrop je olejem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut, ostudź.
Kukurydzę konserwową otwórz, wyrzuć na sitko i przelej bieżącą wodą.
Paprykę pokrój w kostkę ok. 1 x 1 cm.
Natkę pietruszki drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji.
Seler naciowy dokładnie obierz ze ścięgien i pokrój w niezbyt grube plasterki.
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
Przestudzonego łososia rozdrobnij na niewielkie kawałki, delikatnie większe niż papryka.
Wszystkie składniki wraz z makaronem i Majonezem wrzuć do miski i delikatnie połącz.
Tak przygotowaną sałatkę włóż do lodówki na ok. 60 minut.
Przed podaniem udekoruj natką pietruszki i kiełkami słonecznika.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0