Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli masz ochotę na aromatyczne mięsa z grilla, nie zapomnij przyrządzić do nich pyszną i lekką sałatkę. Dobrą propozycją będzie sałatka z kuskusem, miętą i grillowanym ananasem. Jej słodkie dodatki, takie jak rodzynki, żurawina i miód wspaniale skomponują się z pistacjami, cynamonem i miętą. Przygotowanie smacznego kuskus z grillowanym ananasem nie zajmie wiele czasu, a efekt dogodzi nawet najbardziej wybrednym podniebieniom.
Sałatka doskonale pasuje do karkówki przyrządzonej na grillu z wykorzystaniem Pomysłu na... Karkówkę z Grilla 2 w 1.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Kaszą kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Do lekko przestudzonej dodaj rodzynki, żurawinę, pistacje, oliwę, cynamon, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i wstaw do lodówki.
Krok 3
20 min
Ananas obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij zdrewniały środek, a następnie każdą ćwiartkę podziel wzdłuż na trzy części. Skrop miodem i grilluj na złocisty kolor około 8 minut z każdej strony.
Krok 4
5 min
Posiekaj mietę. Przed podaniem posyp kuskus mietą i podawaj z kawałkami grillowanego ananasa.
Krok 1
z
4
Kaszą kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
z
4
Do lekko przestudzonej dodaj rodzynki, żurawinę, pistacje, oliwę, cynamon, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i wstaw do lodówki.
Krok 3
z
4
Ananas obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij zdrewniały środek, a następnie każdą ćwiartkę podziel wzdłuż na trzy części. Skrop miodem i grilluj na złocisty kolor około 8 minut z każdej strony.
Krok 4
z
4
Posiekaj mietę. Przed podaniem posyp kuskus mietą i podawaj z kawałkami grillowanego ananasa.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
A
Agata
Szukałam czegoś innego niż wszystkie sałatki które znam. Ta jest genialna. Skradła serca biesiadników ❤️
Komentarze 1