Sałatka z kurczakiem i winogronami
25min
Łatwy
4 łyżek
1
Kapusta pekińska
2
Pierś z kurczaka
1 łyżka
Curry
0.75 szklanka
Płatki migdałowe
1 gałązka
Winogrona
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
21.78 g
Węglowodany
11.08 g
Tłuszcze
25.4 g
Wartość energetyczna
352.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
3 min
Rozgrzewamy suchą patelnię i wsypujemy na nią płatki migdałowe. Prażymy, aż zaczną się rumienić.
Krok 2
7 min
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię i posypujemy przyprawą curry. Dokładnie mieszamy i smażymy około 5 minut.
Krok 3
10 min
Kapustę pekińską kroimy w średniej wielkości kostkę. Winogrona myjemy, kroimy na czwórki i wyciągamy pestki.
Krok 4
5 min
Wsypujemy ostudzone płatki migdałowe, dodajemy Majonez. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przywitaj wiosnę na całego! Słodkie winogrona, orzeźwiająca kapusta pekińska, wykwintne płatki migdałowe, a to z dodatkiem pysznego kurczaka i aromatycznej przyprawy curry. Uzupełnij to czterema łyżkami majonezu dekoracyjnego WINIARY i ciesz się kolorową, przepyszną sałatką na Twoim talerzu. Smakowite wrażenia gwarantowane!
Komentarze 0