Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Anahi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  puszek
Fasola z puszki
2  puszek
Zielony groszek
2  puszek
Kukurydza
1  słoik
Pieczarki marynowane
1.5 
Papryka czerwona
2 
Por
1  kg
Pierś Z Kurczaka
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Musztarda
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
35.92 g
Węglowodany
48.62 g
Tłuszcze
9.66 g
Wartość energetyczna
417.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka-ideał, czyli sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą, której podstawę stanowi aromatyczny kurczak. Ale sałatka z kurczakiem pełna jest także kolorowych warzyw: kukurydzy, papryki, groszku, czerwonej fasoli i pora. Całość nabierze pełni smaku, jeśli dodasz do niej Majonez Dekoracyjny WINIARY i charakterną musztardę.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Puszki z czerwoną fasolą otworzyć wsypać na cedzak, opłukać wodą i wsypać do miski
  • Krok 2

    5 min
    Puszki z kukurydzą i groszkiem otworzyć i wylać wodę, następnie wsypać do miski
  • Krok 3

    10 min
    Pieczarki pokroić w pół plastry
  • Krok 4

    15 min
    Pierś z kurczaka przyprawić i upiec, bądź usmażyć. Po ostygnięciu pokroić w kostę
  • Krok 5

    5 min
    Por umyć i pokroić w cienkie pół platry
  • Krok 6

    5 min
    Paprykę umyć i pokroić w kostę
  • Krok 7

    5 min
    Dodać majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i gotowe!
Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 1 z 7

Puszki z czerwoną fasolą otworzyć wsypać na cedzak, opłukać wodą i wsypać do miski

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 2 z 7

Puszki z kukurydzą i groszkiem otworzyć i wylać wodę, następnie wsypać do miski

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 3 z 7

Pieczarki pokroić w pół plastry

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 4 z 7

Pierś z kurczaka przyprawić i upiec, bądź usmażyć. Po ostygnięciu pokroić w kostę

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 5 z 7

Por umyć i pokroić w cienkie pół platry

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 6 z 7

Paprykę umyć i pokroić w kostę

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Krok 7 z 7

Dodać majonez, musztardę i doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać i gotowe!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

    Gofry cynamonowe z prażonymi jabłkami

    47 min Średni
  • Surówka z pora z patisonami

    Surówka z pora z patisonami

    35 min Łatwy
  • Pikantna sałatka z czerwoną fasolą

    Pikantna sałatka z czerwoną fasolą

    45 min Łatwy
  • Ziemniaki zapiekane z boczniakami

    Ziemniaki zapiekane z boczniakami

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu