Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wędzone udko kurczaka dobrze smakuje solo, ale jest też genialnym składnikiem sałatek. Dlatego też proponujemy Ci sałatkę z wędzonego kurczaka, z ryżem, kukurydzą i groszkiem. Składniki połączone Majonezem Dekoracyjnym WINIARY podkreślają wędzony smak mięsa. Smaczną i sycąca sałatkę z kurczaka wędzonego możesz przyrządzić dla gości, ale równie dobrze sprawdzi się ona jako przekąska na co dzień oraz jako lunch do pracy.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
15 min
Ugotuj ryż.
Krok 2
1 min
Kukurydzę i zielony groszek odsącz z zalewy.
Krok 3
5 min
Udka wędzone pokrój w drobną kostkę. Dodaj do groszku i kukurydzy. Dodaj ryż.
Krok 4
2 min
Składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem, jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Krok 5
2 min
Podawaj udekorowane koperkiem.
Krok 1
z
5
Ugotuj ryż.
Krok 2
z
5
Kukurydzę i zielony groszek odsącz z zalewy.
Krok 3
z
5
Udka wędzone pokrój w drobną kostkę. Dodaj do groszku i kukurydzy. Dodaj ryż.
Krok 4
z
5
Składniki wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem, jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Krok 5
z
5
Podawaj udekorowane koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0