Sałatka z kokardkami
30min
Łatwy
3 łyżek
200 g
Makaron Kokardki
3
Jajko
1 puszka
Tuńczyk
1 puszka
Fasolka szparagowa zielona
1 średni
Cebula
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.2 g
Węglowodany
47.67 g
Tłuszcze
19.56 g
Wartość energetyczna
403.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonego wrzątku, odsącz i ostudź.
Krok 2
10 min
Jajka ugotuj na twardo. Obierz i pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
5 min
Tuńczyka i fasolkę odsącz z zalewy, cebulę drobno posiekaj.
Krok 4
5 min
Połącz wszystkie składniki z Majonezem, dopraw solą i pieprzem.
Sałatka z kokardkami to idealny sposób na lunch lub wczesną kolację! Makaron kokardki, tuńczyk, zielona fasolka, cebula i jajka na twardo plus Majonez Omega 3:6 WINIARY i natka – dla smaku i zdrowia. Koniecznie sprawdź nasz przepis na sałatkę z kokardami!
Komentarze 0