Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z kaszy kuskus i grillowanych warzyw sprawdzi się nie tylko jako dodatek do obiadów czy grillowanych mięs. Może być ona samodzielnym posiłkiem, który zjesz na podwieczorek lub kolację. Smak kaszy jest w niej apetycznie złamany ostrością papryczek chili i słodyczą czerwonej cebuli. Dodaj do niej swój ulubiony sos lub dip i ciesz się pełnią smaku.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Warzywa umyj, przekrój na połowę i piecz na grillu po 5 minut z każdej strony.
Krok 2
3 min
Zagotuj wodę. Do wrzątku dodaj bulion warzywny WINIARY i zalej kaszę kuskus ilością wody wg przepisu na opakowaniu. Można dodać do suchej kaszy 0,5 łyżki oleju, by się mniej sklejała i dopiero wtedy zalać ją wodą.
Krok 3
5 min
Warzywa pokrój w grubą kostkę i połącz z kuskusem.
Krok 4
5 min
Dopraw papryką, kminkiem. Skrop oliwą z oliwek oraz grillowaną cytryną.
Krok 1
z
4
Warzywa umyj, przekrój na połowę i piecz na grillu po 5 minut z każdej strony.
Krok 2
z
4
Zagotuj wodę. Do wrzątku dodaj bulion warzywny WINIARY i zalej kaszę kuskus ilością wody wg przepisu na opakowaniu. Można dodać do suchej kaszy 0,5 łyżki oleju, by się mniej sklejała i dopiero wtedy zalać ją wodą.
Krok 3
z
4
Warzywa pokrój w grubą kostkę i połącz z kuskusem.
Krok 4
z
4
Dopraw papryką, kminkiem. Skrop oliwą z oliwek oraz grillowaną cytryną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0