Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem
15min
Łatwy
2 łyżek
10 dag
Kapusta pekińska
1 puszka
Kukurydza
0.5
Cebula
1 puszka
Tuńczyk w zalewie słonej
.
Wartości odżywcze
Białko
10.47 g
Węglowodany
27.58 g
Tłuszcze
15.29 g
Wartość energetyczna
269.94 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Tuńczyka osączyć z zalewy.
Krok 3
5 min
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem. Nie trzeba już dodawać soli, bo ryba była już wystarczająco słona.
Smaczna sałatka z kapusty pekińskiej i tuńczyka w słonej zalewie. To połączenie jest gwarantem dobrego smaku oraz lekkości, na której tak nam w dzisiejszych czasach zależy. Tuńczyk jest niezwykle smaczny, a kapusta pekińska dodatkowo podkreśla jego smak. Spróbujcie sami! Smacznego!
Komentarze 0