Sałatka z kalafiorem i ananasem
14min
Łatwy
55
łyżek
2
łyżek
Sok z cytryny
2
łyżek
Kukurydza konserwowa
1
Kalafior
4
plastrów
Ananas z puszki
.
Wartości odżywcze
Białko
4.86 g
Węglowodany
15.98 g
Tłuszcze
276.74 g
Wartość energetyczna
2578.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
14 min
Krok 1
2 min
Kalafior podziel na różyczki.
Krok 2
3 min
Gotuj 3 minuty.
Krok 3
5 min
Kalafiora skrop sokiem z cytryny. Ananasa pokrój na kawałki.
Krok 4
3 min
Kalafior, kukurydzę i ananasa połącz z Majonezem.
Krok 5
1 min
Podawaj jako przystawkę z białym pieczywem.
Przyjemne, żółte kolory sałatki z kalafiorem to idealna propozycja na słoneczne, wiosenne dni. Skomponowana ze słodkiej kukurydzy i soczystego ananasa, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, trafi w kubki smakowe wielbicieli słodkich smaków, przełamanych kwaśną nutą soku z cytryny. Sałatka z kalafiorem to wspaniały pomysł na lunch do pracy lub piknik. Najlepiej smakuje zaserwowana z białym pieczywem.
Komentarze 0