Sałatka z kalafiora z pieczarkami marynowanymi
49min
Łatwy
3 łyżek
1
Kalafior
1 słoik
Pieczarki marynowane
30 dag
Ser żółty
30 dag
Szynka
5
Jajko gotowane na twardo
3
Pomidory
1
Cebula
1 trochę
Szczypiorek
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
34.77 g
Węglowodany
9.21 g
Tłuszcze
37.04 g
Wartość energetyczna
515.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
49 min
Krok 1
15 min
Kalafior ugotować tak, aby byl lekko twardy i podzielić na różyczki.
Krok 2
5 min
Pieczarki drobno pokroić, dodać do kalafiora.
Krok 3
5 min
Ser pokroić w kosteczkę, dodać do reszty.
Krok 4
9 min
Jajka ugotować na twardo i przecisnąć przez praskę. Dodać do kalafiora.
Krok 5
5 min
Pomidory sparzyć i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać.
Krok 6
5 min
Cebulę drobno pokroić, dodać do reszty.
Krok 7
3 min
Szczypior i natkę drobno posiekać.
Krok 8
2 min
Do warzyw dodać majonez. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Wymieszać.
Pyszna sałatka na zaspokojenie głodu. Możesz ją serwować na kolację lub w roli dodatku do obiadu. Sałatka z kalafiora z pieczarkami marynowanymi zawdzięcza swoją aksamitną i delikatną strukturę Majonezowi Dekoracyjnemu WINIARY. Gorąco polecam jej przygotowanie. Jeśli nie zjesz sałatki za pierwszym podejściem, możesz umieścić ją w misce, a następnie zawinąć folią. Umieszczona w lodówce sałatka może tam spędzić ok. 2 dni.
Komentarze 0