Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poznaj oryginalny przepis na sałatkę z jabłek, orzechów i ananasa. Wyjątkowość tej sałatki jabłkowej polega na zastosowaniu mleka skondensowanego i kremówki jako sosu. Nie martw się, że Twoja sałatka z jabłek będzie za mało słodka. Słodyczy dodadzą jej syrop ananasowy, czereśnie oraz rodzynki sułtańskie. Chrupiące orzechy sprawią dodatkową przyjemność podczas jedzenia i stworzą ciekawy kontrast do słodkich owoców.
Przygotowanie
42 min
Krok 1
10 min
Wymieszaj jabłka z orzechami, ananasem, rodzynkami, wiśniami, kremówką, syropem ananasowym i mlekiem skondensowanym. Odstaw.
Krok 2
30 min
Wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
1 min
Podawaj.
Krok 4
1 min
Wskazówka kulinarna: do sałatki możesz dodać posiekanego selera naciowego.
Krok 1
z
4
Wymieszaj jabłka z orzechami, ananasem, rodzynkami, wiśniami, kremówką, syropem ananasowym i mlekiem skondensowanym. Odstaw.
Krok 2
z
4
Wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
z
4
Podawaj.
Krok 4
z
4
Wskazówka kulinarna: do sałatki możesz dodać posiekanego selera naciowego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0