Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rukolę, roszponkę, botwinkę, pomidorki umyć i odsączyć z wody. Umyte warzywa przełożyć na talerz.
Miąższ z dyni, pokrojoną w paski paprykę i cebulę posmarować sosem salsa WINIARY, oprószyć szczyptą soli, białego pieprzu, mieloną papryką i przełożyć na ruszt rozpalonego grilla. Warzywa grillować do miękkości, po czym ściągnąć ją z grilla i dodać do mieszanki sałat.
Sałatkę posypać ziarnami słonecznika. Można dodać pokruszony ser feta, jednak nie jest to konieczne.
Całość skropić obficie Dressingiem Winegret WINIARY.