Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraczki umyć, ugotować razem ze skórką w osolonym wrzątku.
Ostudzić, obrać i pokroić w słupki.
Fasolkę osączyć dokładnie z zalewy.
Ogórki kwaszone pokroić w drobną kostkę.
Pora przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie piórka.
W misce połączyć ocet winny, olej, sól, cukier, pieprz i natkę pietruszki.
Dodać pokrojone warzywa i fasolę, wszystko wymieszać.
Odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.