Sałatka z buraków i białej fasoli
114min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.96 g
Węglowodany
21.82 g
Tłuszcze
7.36 g
Wartość energetyczna
172.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
114 min
Krok 1
30 min
Buraczki umyć, ugotować razem ze skórką w osolonym wrzątku.
Krok 2
5 min
Ostudzić, obrać i pokroić w słupki.
Krok 3
3 min
Fasolkę osączyć dokładnie z zalewy.
Krok 4
5 min
Ogórki kwaszone pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
5 min
Pora przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie piórka.
Krok 6
3 min
W misce połączyć ocet winny, olej, sól, cukier, pieprz i natkę pietruszki.
Krok 7
3 min
Dodać pokrojone warzywa i fasolę, wszystko wymieszać.
Krok 8
60 min
Odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.
Smaczna, lekka sałatka z buraczkami i białą fasolą w roli głównej. Smak i kolor buraczków, jak i samej sałatki podkreśla doskonale dodany do niej naturalny i delikatny ocet winny. Sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek do codziennego obiadu o każdej porze roku!
Komentarze 0