Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaczna, lekka sałatka z buraczkami i białą fasolą w roli głównej. Smak i kolor buraczków, jak i samej sałatki podkreśla doskonale dodany do niej naturalny i delikatny ocet winny. Sałatka idealnie sprawdzi się jako dodatek do codziennego obiadu o każdej porze roku!
Przygotowanie
114 min
Krok 1
30 min
Buraczki umyć, ugotować razem ze skórką w osolonym wrzątku.
Krok 2
5 min
Ostudzić, obrać i pokroić w słupki.
Krok 3
3 min
Fasolkę osączyć dokładnie z zalewy.
Krok 4
5 min
Ogórki kwaszone pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
5 min
Pora przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie piórka.
Krok 6
3 min
W misce połączyć ocet winny, olej, sól, cukier, pieprz i natkę pietruszki.
Krok 7
3 min
Dodać pokrojone warzywa i fasolę, wszystko wymieszać.
Krok 8
60 min
Odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.
Krok 1
z
8
Buraczki umyć, ugotować razem ze skórką w osolonym wrzątku.
Krok 2
z
8
Ostudzić, obrać i pokroić w słupki.
Krok 3
z
8
Fasolkę osączyć dokładnie z zalewy.
Krok 4
z
8
Ogórki kwaszone pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
z
8
Pora przeciąć wzdłuż, dokładnie umyć i pokroić w cienkie piórka.
Krok 6
z
8
W misce połączyć ocet winny, olej, sól, cukier, pieprz i natkę pietruszki.
Krok 7
z
8
Dodać pokrojone warzywa i fasolę, wszystko wymieszać.
Krok 8
z
8
Odstawić w chłodne miejsce na 1 godz.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0