Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem
30min
Łatwy
3 płaskich łyżek
1 torebka
Otręby ryżowe
2 płaskich łyżek
Sok z cytryny
2
Brzoskwinie z puszki
1 puszka
Tuńczyk
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
1 min
Ryż ugotuj, ostudź.
Krok 2
5 min
Sos chrzanowy połącz z sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Brzoskwinie pokrój w kostkę.
Krok 4
2 min
Tuńczyka odsącz z zalewy.
Krok 5
5 min
Ryż wymieszaj z brzoskwiniami, tuńczykiem, olejem i natką pietruszki. Dodaj Sos chrzanowy.
Krok 6
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Sałatkę podawaj udekorowaną listkami natki.
Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem to lekki posiłek, który łączy wartościowe produkty codziennej diety – ryż, mięso tuńczyka i owoce. Sałatka z brzoskwiniami jest niezwykle pożywna, a jej przyrządzenie – dziecinnie proste: ryż, brzoskwinie oraz tuńczyka łączymy, a do całości dodajemy Sos chrzanowy WINIARY, natkę pietruszki i sok z cytryny. Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem poleca się na zdrową kolację!
Komentarze 0