Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 płaskich łyżek
1 torebka
Otręby ryżowe
2 płaskich łyżek
Sok z cytryny
2 
Brzoskwinie z puszki
1 puszka
Tuńczyk
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 Płaska łyżka
Pietruszka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
1 min
Ryż ugotuj, ostudź.
Krok 2
5 min
Sos chrzanowy połącz z sokiem z cytryny.
Krok 3
5 min
Brzoskwinie pokrój w kostkę.
Krok 4
2 min
Tuńczyka odsącz z zalewy.
Krok 5
5 min
Ryż wymieszaj z brzoskwiniami, tuńczykiem, olejem i natką pietruszki. Dodaj Sos chrzanowy.
Krok 6
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Sałatkę podawaj udekorowaną listkami natki.
Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 1 z 7

Ryż ugotuj, ostudź.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 2 z 7

Sos chrzanowy połącz z sokiem z cytryny.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 3 z 7

Brzoskwinie pokrój w kostkę.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 4 z 7

Tuńczyka odsącz z zalewy.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 5 z 7

Ryż wymieszaj z brzoskwiniami, tuńczykiem, olejem i natką pietruszki. Dodaj Sos chrzanowy.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 6 z 7

Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem

Krok 7 z 7

Sałatkę podawaj udekorowaną listkami natki.

Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem to lekki posiłek, który łączy wartościowe produkty codziennej diety – ryż, mięso tuńczyka i owoce. Sałatka z brzoskwiniami jest niezwykle pożywna, a jej przyrządzenie – dziecinnie proste: ryż, brzoskwinie oraz tuńczyka łączymy, a do całości dodajemy Sos chrzanowy WINIARY, natkę pietruszki i sok z cytryny. Sałatka z brzoskwiniami i tuńczykiem poleca się na zdrową kolację!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika