Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na szybką, smaczną i lekką sałatkę? Sprawdź nasz przepis na wiosenną sałatkę z botwinki z dodatkiem słodkiej gruszki i lekko słonego sera. Do tego chrupiące orzechy i sezam, które dodadzą chakateru tej przekąsce. Sprawdź, jak smakuje sałatka z liści botwinki, która zaskoczy Twoich bliskich.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Botwinkę dokładnie umyj. Oddziel buraczki od liści. Buraczki, jeżeli są duże – ugotuj lub upiecz. Jeśli są małe - tylko je obierz i zjedz na surowo.
Krok 2
2 min
Liście botwinki pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
3 min
Zielonego ogórka przekrój na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne, a następnie pokrój w plasterki.
Krok 4
2 min
Gruszkę pokrój w paski.
Krok 5
3 min
Na talerzu ułóż sałatę, a na górze botwinkę z dodatkami. Całość skrop sokiem z cytryny oraz posyp pokruszonym twarogiem, sezamem i orzechami. Na końcu dodaj Sos Remulada WINIARY oraz sól i pieprz.
Krok 1
z
5
Botwinkę dokładnie umyj. Oddziel buraczki od liści. Buraczki, jeżeli są duże – ugotuj lub upiecz. Jeśli są małe - tylko je obierz i zjedz na surowo.
Krok 2
z
5
Liście botwinki pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 3
z
5
Zielonego ogórka przekrój na ćwiartki i wydrąż gniazda nasienne, a następnie pokrój w plasterki.
Krok 4
z
5
Gruszkę pokrój w paski.
Krok 5
z
5
Na talerzu ułóż sałatę, a na górze botwinkę z dodatkami. Całość skrop sokiem z cytryny oraz posyp pokruszonym twarogiem, sezamem i orzechami. Na końcu dodaj Sos Remulada WINIARY oraz sól i pieprz.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0