Sałatka warstwowa z mozzarellą
37min
Łatwy
4 łyżek
2 kulek
Mozzarella
5
Jajko
1 puszka
Kukurydza Konserwowa
0.5 główka
Sałata lodowa
0.5 pęczek
Koperek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
9.73 g
Węglowodany
3.62 g
Tłuszcze
22.14 g
Wartość energetyczna
252.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
15 min
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek.
Krok 2
10 min
Następnie białka i żółtka osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sałatę lodową pokroić, mozzarellę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 3
10 min
W szklanym naczyniu układać warstwami: kukurydzę, majonez, mozzarellę, majonez, sałatę, majonez, białka z jajek, a na koniec żółtka oraz majonez.
Krok 4
2 min
Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz solą i pieprzem.
Ulubiona sałatka z jajkami i mozzarellą, ale w nowym wydaniu? Oczywiście! Sprawdź przepis na nowatorską sałatkę warstwową z mozzarellą. Sałata, mozzarella, jajka i Majonez Dekoracyjny WINIARY to tradycyjne smaki, które możesz podać w nowy, atrakcyjny sposób. Wypróbuj nasz przepis!
Komentarze 0