Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ulubiona sałatka z jajkami i mozzarellą, ale w nowym wydaniu? Oczywiście! Sprawdź przepis na nowatorską sałatkę warstwową z mozzarellą. Sałata, mozzarella, jajka i Majonez Dekoracyjny WINIARY to tradycyjne smaki, które możesz podać w nowy, atrakcyjny sposób. Wypróbuj nasz przepis!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
15 min
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek.
Krok 2
10 min
Następnie białka i żółtka osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sałatę lodową pokroić, mozzarellę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 3
10 min
W szklanym naczyniu układać warstwami: kukurydzę, majonez, mozzarellę, majonez, sałatę, majonez, białka z jajek, a na koniec żółtka oraz majonez.
Krok 4
2 min
Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz solą i pieprzem.
Krok 1
z
4
Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, ostudzić i obrać ze skorupek.
Krok 2
z
4
Następnie białka i żółtka osobno zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sałatę lodową pokroić, mozzarellę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 3
z
4
W szklanym naczyniu układać warstwami: kukurydzę, majonez, mozzarellę, majonez, sałatę, majonez, białka z jajek, a na koniec żółtka oraz majonez.
Krok 4
z
4
Całość posypać posiekaną natką pietruszki oraz solą i pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0