Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pożywna przekąska na co dzień i od święta: sałatka śledziowa z warzywami. Z tego, co zazwyczaj mamy pod ręką: marchewki, pietruszki i ziemniaka (można ugotować je w Bulionie warzywnym WINIARY), ogórka konserwowego, odrobiny musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. W wersji błyskawicznej sałatkę możemy przyrządzić z warzyw z domowego rosołu i ziemniaków z obiadu oraz śledzia po wiejsku (łagodny, nie wymaga moczenia).
Przygotowanie
109 min
Krok 1
5 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą.
Krok 2
60 min
Pozostaw na godzinę, odsącz.
Krok 3
10 min
Warzywa obierz, umyj.
Krok 4
20 min
Ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i ostudź.
Krok 5
8 min
Warzywa i śledzie pokrój w grubą kostkę, a ogórki w drobną kostkę.
Krok 6
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem i musztardą, dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Krok 1
z
7
Śledzie umyj, zalej zimną wodą.
Krok 2
z
7
Pozostaw na godzinę, odsącz.
Krok 3
z
7
Warzywa obierz, umyj.
Krok 4
z
7
Ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i ostudź.
Krok 5
z
7
Warzywa i śledzie pokrój w grubą kostkę, a ogórki w drobną kostkę.
Krok 6
z
7
Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem i musztardą, dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0