Sałatka śledziowa z warzywami
1 godz 49 min
Łatwy
4
Filet śledziowy
2
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
2
Ziemniaki
4
Ogórki konserwowe
1
łyżeczka
Musztarda
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
35.02 g
Węglowodany
12.31 g
Tłuszcze
57.19 g
Wartość energetyczna
710 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
109 min
Krok 1
5 min
Śledzie umyj, zalej zimną wodą.
Krok 2
60 min
Pozostaw na godzinę, odsącz.
Krok 3
10 min
Warzywa obierz, umyj.
Krok 4
20 min
Ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i ostudź.
Krok 5
8 min
Warzywa i śledzie pokrój w grubą kostkę, a ogórki w drobną kostkę.
Krok 6
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem i musztardą, dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.
Pożywna przekąska na co dzień i od święta: sałatka śledziowa z warzywami. Z tego, co zazwyczaj mamy pod ręką: marchewki, pietruszki i ziemniaka (można ugotować je w Bulionie warzywnym WINIARY), ogórka konserwowego, odrobiny musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. W wersji błyskawicznej sałatkę możemy przyrządzić z warzyw z domowego rosołu i ziemniaków z obiadu oraz śledzia po wiejsku (łagodny, nie wymaga moczenia).
Komentarze 0