Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka selerowo-pieczarkowa

(0)
13min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  słoik
Seler konserwowy
1  słoik
Pieczarki marynowane
1  puszka
Groszek Konserwowy
0.5 
Papryka czerwona
100  g
Ser żółty
2  łyżek
Posiekany szczypiorek
1  łyżka
Koperek posiekany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.43 g
Węglowodany
15.35 g
Tłuszcze
14.79 g
Wartość energetyczna
239.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

13 min
Krok 1
5 min
Seler, pieczarki i groszek odsącz z zalewy.
Krok 2
5 min
Seler pokrój na krótsze paseczki. Paprykę pokrój w paseczki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paseczki.
Krok 3
2 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 4
1 min
Sałatkę podawaj do mięs pieczonych i wędlin.
Sałatka selerowo-pieczarkowa

Krok 1 z 4

Seler, pieczarki i groszek odsącz z zalewy.

Sałatka selerowo-pieczarkowa

Krok 2 z 4

Seler pokrój na krótsze paseczki. Paprykę pokrój w paseczki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paseczki.

Sałatka selerowo-pieczarkowa

Krok 3 z 4

Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.

Sałatka selerowo-pieczarkowa

Krok 4 z 4

Sałatkę podawaj do mięs pieczonych i wędlin.

Sałatka selerowo-pieczarkowa, to idealny dodatek do pieczonych mięs oraz wędlin. Kompozycja warzyw i żółtego sera jest wyrazistą przystawką zarówno na imieninowym stole jak i na niedzielnym obiedzie, gdzie serwujemy różnego rodzaju mięsa. Wypróbuj koniecznie łatwy przepis na sałatkę selerowo-pieczarkową.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha