Sałatka selerowo-pieczarkowa
13min
Łatwy
3
łyżek
1
słoik
Seler konserwowy
1
słoik
Pieczarki marynowane
1
puszka
Groszek Konserwowy
0.5
Papryka czerwona
100
g
Ser żółty
2
łyżek
Posiekany szczypiorek
1
łyżka
Koperek posiekany
.
Wartości odżywcze
Białko
10.43 g
Węglowodany
15.35 g
Tłuszcze
14.79 g
Wartość energetyczna
239.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
13 min
Krok 1
5 min
Seler, pieczarki i groszek odsącz z zalewy.
Krok 2
5 min
Seler pokrój na krótsze paseczki. Paprykę pokrój w paseczki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w paseczki.
Krok 3
2 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 4
1 min
Sałatkę podawaj do mięs pieczonych i wędlin.
Sałatka selerowo-pieczarkowa, to idealny dodatek do pieczonych mięs oraz wędlin. Kompozycja warzyw i żółtego sera jest wyrazistą przystawką zarówno na imieninowym stole jak i na niedzielnym obiedzie, gdzie serwujemy różnego rodzaju mięsa. Wypróbuj koniecznie łatwy przepis na sałatkę selerowo-pieczarkową.
Komentarze 0