Sałatka porowa z groszkiem i majonezem
38min
Łatwy
4 łyżek
2
Por
1 puszka
Zielony groszek
3
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
14.86 g
Węglowodany
29.2 g
Tłuszcze
32.3 g
Wartość energetyczna
464.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
38 min
Krok 1
5 min
Pory obieramy, myjemy i kroimy na drobne plasterki.
Krok 2
20 min
Wrzucamy je do wrzącej wody (osolonej), przykrywamy i parzymy 20 minut.
Krok 3
8 min
Jajka gotujemy na twardo.
Krok 4
5 min
Do miski przekładamy odcedzonego pora i groszek oraz posiekane jajka. Następnie dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Bardzo szybka i smaczna sałatka porowa z groszkiem i majonezem dekoracyjnym WINIARY to wyśmienita propozycja jako dodatek do obiadu. Pyszne połączenie pora z jajkiem, groszkiem to wbrew pozorom wyszukany smak świetnych warzyw. Spróbuj koniecznie przepisu na sałatkę porową z groszkiem i majonezem.
Komentarze 0