Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka polska jesień

(0)
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Ziemniaki
300  g
Pieczarki
2  łyżek
Oliwa z oliwek
2 
Cebula
2  łyżek
Natka pietruszki
1  łyżka
Koperek posiekany
1  łyżeczka
Musztarda
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.37 g
Węglowodany
22.34 g
Tłuszcze
22.34 g
Wartość energetyczna
305.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki ugotuj w mundurkach (około 20 minut), ostudź.
Krok 2
5 min
Następnie obierz, przekrój na ćwiartki i pokrój w plasterki.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Podsmaż je na patelni na rozgrzanej oliwie, ostudź.
Krok 4
4 min
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj dokładnie z Majonezem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
1 min
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Sałatka polska jesień

Krok 1 z 5

Ziemniaki ugotuj w mundurkach (około 20 minut), ostudź.

Sałatka polska jesień

Krok 2 z 5

Następnie obierz, przekrój na ćwiartki i pokrój w plasterki.

Sałatka polska jesień

Krok 3 z 5

Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Podsmaż je na patelni na rozgrzanej oliwie, ostudź.

Sałatka polska jesień

Krok 4 z 5

Wszystkie składniki sałatki wymieszaj dokładnie z Majonezem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka polska jesień

Krok 5 z 5

Podawaj ze świeżym pieczywem.

Sałatka „polska jesień” to połączenie kilku tradycyjnych produktów, o których wyjątkowości decyduje Majonez Dekoracyjny WINIARY w połączeniu z ostrą musztardą... Ta potrawa potwierdza, że nie trzeba zbyt wielu składników, by zrobić coś naprawdę dobrego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha