Sałatka polska jesień
40min
Łatwy
3 łyżek
500 g
Ziemniaki
300 g
Pieczarki
2 łyżek
Oliwa z oliwek
2
Cebula
2 łyżek
Natka pietruszki
1 łyżka
Koperek posiekany
1 łyżeczka
Musztarda
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
6.37 g
Węglowodany
22.34 g
Tłuszcze
22.34 g
Wartość energetyczna
305.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
20 min
Ziemniaki ugotuj w mundurkach (około 20 minut), ostudź.
Krok 2
5 min
Następnie obierz, przekrój na ćwiartki i pokrój w plasterki.
Krok 3
10 min
Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Podsmaż je na patelni na rozgrzanej oliwie, ostudź.
Krok 4
4 min
Wszystkie składniki sałatki wymieszaj dokładnie z Majonezem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
1 min
Podawaj ze świeżym pieczywem.
Sałatka „polska jesień” to połączenie kilku tradycyjnych produktów, o których wyjątkowości decyduje Majonez Dekoracyjny WINIARY w połączeniu z ostrą musztardą... Ta potrawa potwierdza, że nie trzeba zbyt wielu składników, by zrobić coś naprawdę dobrego!
Komentarze 0