Sałatka owocowa
26min
Łatwy
2 łyżek
1
Kalafior
1 puszka
Brzoskwinie z puszki
1 puszka
Ananas z puszki
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Płatki migdałowe
.
Wartości odżywcze
Białko
1.63 g
Węglowodany
22.53 g
Tłuszcze
8.2 g
Wartość energetyczna
160.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
7 min
Kalafior podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie przez 3 minuty, ostudź.
Krok 2
10 min
Brzoskwinie i ananasy odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Płatki zrumień na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 4
5 min
Kalafior połącz z owocami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
1 min
Sałatkę podawaj posypaną płatkami migdałowymi.
Uwielbiamy kuchenne rewolucje, dlatego podajemy przepis na sałatkę owocową z... kalafiorem! Skosztujcie połączenia słodkich brzoskwiń i ananasa z kalafiorem i natką pietruszki, a na pewno mile zaskoczy Was ten świeży i niekonwencjonalny smak. Sałatkę owocową podajemy z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i posypką z płatków migdałowych.
Komentarze 0