Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Kasza kuskus
4 
Ogórek kiszony
1 puszka
Kukurydza
2 puszek
Tuńczyk w oleju
2 
Papryka czerwona
15 
Czarne oliwki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.5 g
Węglowodany
67.62 g
Tłuszcze
22.44 g
Wartość energetyczna
515.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
5 min
Kaszę kuskus ugotuj z wodzie z dodatkiem przyprawy ZIARENKA SMAKU.
Krok 2
5 min
Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
10 min
Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.
Krok 4
3 min
Wymieszaj pokrojone ogórki i papryki z kaszą kuskus.
Krok 5
1 min
Odsącz kukurydzę.
Krok 6
5 min
Do kaszy dodaj kukurydzę, tuńczyka i oliwki podzielone na połówki.
Krok 7
2 min
Wymieszaj wszystko z Majonezem. Sałatkę możesz udekorować gałązkami tymianku.
Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 1 z 7

Kaszę kuskus ugotuj z wodzie z dodatkiem przyprawy ZIARENKA SMAKU.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 2 z 7

Ogórki pokrój w kostkę.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 3 z 7

Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 4 z 7

Wymieszaj pokrojone ogórki i papryki z kaszą kuskus.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 5 z 7

Odsącz kukurydzę.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 6 z 7

Do kaszy dodaj kukurydzę, tuńczyka i oliwki podzielone na połówki.

Sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem

Krok 7 z 7

Wymieszaj wszystko z Majonezem. Sałatkę możesz udekorować gałązkami tymianku.

Kolorowe danie zamiast garści pigułek: sałatka kuskus z warzywami i tuńczykiem. Świetna na jednodaniowy lunch lub kolację, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Mamy tu cały komplet pyszności: delikatny, pożywny kuskus (przygotowany z dodatkiem przyprawy Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY), chrupiąca porcja witamin w kiszonym ogórku, kolorowej papryce i kukurydzy oraz cenne kwasy omega z tuńczyka i oliwek. Do tego - niezastąpiony Majonez Dekoracyjny WINIARY. Porcje sałatki możemy uformować w miseczkach, wyłożyć na talerz i udekorować gałązką tymianku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika