Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatki są zawsze świetnym pomysłem na przekąskę. Jeśli szukamy oryginalnych smaków i połączeń polecamy wypróbować przepis na sałatkę galicyjską, która jest idealnym dodatkiem do pieczywa. Sałatka galicyjska to podawane na listkach sałaty połączenie jajek i cebuli. Pastę wzbogacają: Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztarda, oliwa z oliwek i przyprawy. Sałatka galicyjska świetnie sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do chleba.
Przygotowanie
28 min
Krok 1
12 min
Jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Cebulkę obierz i bardzo drobno pokrój.
Krok 3
3 min
Jajka i cebulę wymieszaj z Majonezem, oliwą i musztardą.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Umyj sałatę i ułóż na półmisku, na nią układaj przygotowaną sałatkę.
Krok 6
1 min
Możesz podawać z pieczywem.
Krok 1
z
6
Jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
z
6
Cebulkę obierz i bardzo drobno pokrój.
Krok 3
z
6
Jajka i cebulę wymieszaj z Majonezem, oliwą i musztardą.
Krok 4
z
6
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
6
Umyj sałatę i ułóż na półmisku, na nią układaj przygotowaną sałatkę.
Krok 6
z
6
Możesz podawać z pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0