Sałatka galicyjska
28min
Łatwy
3
łyżek
8
Jajko
1
Cebula
3
łyżek
Oliwa z oliwek
1
łyżka
Musztarda
5
liści
Sałata zielona
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
13.34 g
Węglowodany
3.56 g
Tłuszcze
34.93 g
Wartość energetyczna
383.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
28 min
Krok 1
12 min
Jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Cebulkę obierz i bardzo drobno pokrój.
Krok 3
3 min
Jajka i cebulę wymieszaj z Majonezem, oliwą i musztardą.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Umyj sałatę i ułóż na półmisku, na nią układaj przygotowaną sałatkę.
Krok 6
1 min
Możesz podawać z pieczywem.
Sałatki są zawsze świetnym pomysłem na przekąskę. Jeśli szukamy oryginalnych smaków i połączeń polecamy wypróbować przepis na sałatkę galicyjską, która jest idealnym dodatkiem do pieczywa. Sałatka galicyjska to podawane na listkach sałaty połączenie jajek i cebuli. Pastę wzbogacają: Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztarda, oliwa z oliwek i przyprawy. Sałatka galicyjska świetnie sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do chleba.
Komentarze 0