Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka galicyjska

(0)
28min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8 
Jajko
1 
Cebula
3  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżka
Musztarda
5  liści
Sałata zielona
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.34 g
Węglowodany
3.56 g
Tłuszcze
34.93 g
Wartość energetyczna
383.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

28 min
Krok 1
12 min
Jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
5 min
Cebulkę obierz i bardzo drobno pokrój.
Krok 3
3 min
Jajka i cebulę wymieszaj z Majonezem, oliwą i musztardą.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
5 min
Umyj sałatę i ułóż na półmisku, na nią układaj przygotowaną sałatkę.
Krok 6
1 min
Możesz podawać z pieczywem.
Sałatka galicyjska

Krok 1 z 6

Jajka ugotuj na twardo, obierz i drobno posiekaj.

Sałatka galicyjska

Krok 2 z 6

Cebulkę obierz i bardzo drobno pokrój.

Sałatka galicyjska

Krok 3 z 6

Jajka i cebulę wymieszaj z Majonezem, oliwą i musztardą.

Sałatka galicyjska

Krok 4 z 6

Dopraw solą i pieprzem.

Sałatka galicyjska

Krok 5 z 6

Umyj sałatę i ułóż na półmisku, na nią układaj przygotowaną sałatkę.

Sałatka galicyjska

Krok 6 z 6

Możesz podawać z pieczywem.

Sałatki są zawsze świetnym pomysłem na przekąskę. Jeśli szukamy oryginalnych smaków i połączeń polecamy wypróbować przepis na sałatkę galicyjską, która jest idealnym dodatkiem do pieczywa. Sałatka galicyjska to podawane na listkach sałaty połączenie jajek i cebuli. Pastę wzbogacają: Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztarda, oliwa z oliwek i przyprawy. Sałatka galicyjska świetnie sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do chleba.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha